Байерн Мюнхен - Шалке, четвъртфинален двубой за Купата на Германия. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Хумелс, Мартинес, Лам, Бернат, Рафиня
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Видал, Робен, Рибери, Кимих, Коста, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузен: Боатенг
Болен: Ренато
Под въпрос: Алаба

 

Групата на Шалке:
Вратари: Ферман, Веленройтер, Нюбел
Защитници: Хьоведес, Учида, Настасич, Бадщубер, Колашинац, Ритер, Керер
Полузащитници: Горецка, Гайс, Аого, Бенталеб, Майер, Коноплянка, Стамбули, Калиджюри, Шьопф
Нападатели: Хунтелаар, Чупо-Мотинг, Бургщалер
Контузени: Баба, Коке, Ди Санто, Емболо, Налдо, Авдияй
Под въпрос: Колашинац

 

Можете да гледате мача на живо в интернет ТУК!

 

Прогноза на Gol.bg:

Двата тима излизат на този стадион малко повече от три седмици след срещата си за първенство, когато "миньорите" играха много смело и постигнаха частична изненада за равенството 1:1.

По всяка вероятност Холгер Бадщубер отново ще излезе срещу отбора, чиято собственост е. Пратеният под наем в Шалке защитник постепенно напипва ритъма си и по всички личи, че дългият период с тежки контузии вече е зад гърба му.

Домакините ще бъдат без възстановяващия се Джером Боатенг и болния Ренато Санчес, а Давид Алаба ще бъде до последно под въпрос. В лагера на гостите контузените са доста повече, но треньорът Маркус Вайнцирл не се плаши, че неговият тим ще се превърне в боксова круша.

В Гелзенкирхен показаха уважение към Байерн, който разгроми Арсенал с 5:1 и Хамбургер с 8:0 при последните си два домакински мача, но на пресконференцията специалистът увери, че тимът му ще играе без страх.

Шалке загуби последните си четири срещи за Купата срещу отбори от Бундеслигата, но пък в последните си 19 гостувания в турнира винаги вкарва поне по веднъж. 

Това са двата отбора с най-голям опит за Купата на Германия. Байерн е изиграл 243 мача (183 победи), а "кралско-сините" имат 152 успеха в 234 двубоя. Директните мачове са 11 и баварците са постигнали седем победи.

В последните 10 години Байерн винаги е на фаза четвъртфинал, което е рекорд. Освен това тимът на Карло Анчелоти преследва осми пореден полуфинал, което също е върхово постижение. 

Байерн няма загуба в последните си 13 официални мача с Шалке, постигайки 10 победи и голова разлика 36:6. При последната им среща за Купата мюнхенци загубиха на своя стадион с 0:1. Сега обаче очакваме убедителна домакинска победа.

 

Резултат: Байерн Мюнхен - Шалке 3:0