Байерн Мюнхен победи Волфсбург с 1:0 в изключително скучен осминафинален двубой от турнира за Купата на Германия, игран на стадион "Алианц Арена". Така шампионите продължават напред, елиминирайки противника си за шести път в шест опита в турнира.

Носителят на трофея откри резултата малко след като беше изминал четвърт час игра. Дъглас Коста шутира извън наказателното поле и бившият футболист на баварците Луис Густаво отклони в собствената си врата.

През второто полувреме Байерн така и не успя да наложи доминация и не стигна до нито една чиста голова възможност. В самия край "вълците" имаха две отлични ситуации чрез Мали и Дидави, но Мануел Нойер спаси своите и ги прати на четвъртфиналите.

Момчетата на Карло Анчелоти натиснаха в самото начало, но мощният удар от въздуха на Матс Хумелс профуча покрай целта. Последва чудесно изпълнение на Ариен Робен от малък ъгъл, но вратарят на гостите се намеси подобаващо.

Байерн все пак успя да открие резултата на късмет в 18-ата минута, когато шутът на "нещастния" в Мюнхен Дъглас Коста беше отклонен от крака на Луис Густаво и бившият халф на Байерн матира собствения си вратар Кастеелс.

Последваха изключително спокойни и скучни минути, в които носителят на трофея разиграваше продължително, а неговият противник се защитаваше в собствената си половина, без да успее да създаде нито една интересна атака. 

Роберт Левандовски опита да стреля извън наказателното поле, но намери тялото на противников футболист. До края на първата част не се случи нищо съществено и дори реферът Дреес побърза да прибере двата отбора в тунела.

В началото на второто полувреме по един неточен удар с глава отправиха Хави Мартинес и Тиаго Алкантара, а след това Кастеелс спаси снаряд на Дъглас Коста по диагонала. Давид Алаба също пробва късмета си, но би покрай десния страничен стълб.

В средата на втората част Матс Хумелс отклони топката с глава след изпълнение на корнер и на далечната греда Роберт Левандовски се опита да засече, но не успя да насочи кълбото по най-добрия начин от трудна позиция. Четвърт час преди края на редовното време Артуро Видал се опита да внесе заряд в слабия мач, но стреля доста неточно. 

В 83-ата минута Волфсбург стигна до първото си положение в мача, но Мануел Нойер спаси удара на Юнус Мали отблизо! Последва изпълнение на корнер и най-добрият вратар на планетата улови удар с глава на Дидави.

Гостите получиха още една възможност, но и този път Дидави не успя да преодолее Нойер след силен удар леко вдясно от вратата!

Байерн Мюнхен - Волфсбург 1:0 1:0 Дъглас Коста - 18'

 

Байерн Мюнхен: Нойер, Мартинес, Хумелс, Лам, Алаба, Алонсо (Кимих - 73'), Тиаго, Видал, Робен (Коман - 89'), Коста (Ренато - 87'), Левандовски

Волфсбург: Кастеелс, Кнохе, Густаво, Родригес, Виериня, Сегуин, Базоер (Дидави - 76'), Арнолд, Герхардт, Борха (Мали - 46'), Нтеп (Гомес - 61')