Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен, сблъсък от 12-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 19.30 часа българско време.

Гледай на живо тук

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Боатенг, Хумелс, Мартинес, Бадщубер, Лам, Бернат, Рафиня
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Рибери, Робен, Кимих, Видал, Коста, Ренато
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузени: Коман, Грийн
Под въпрос: Мартинес, Видал

Прогноза на Gol.bg:

Байерн влиза в мача след две поредни поражения (срещу Дортмунд и Ростов), което със сигурност прави гостуването на Байер Леверкузен още по-интересно. Намиращите се в добро състояние гости се класираха за елиминационната фаза на Шампионската лига тази седмица и ще се опитат да задълбочат кризата на стадион "Алианц Арена".

В редиците на домакините се завръщат няколко основни фигури, които бяха контузени - Мануел Нойер, Хави Мартинес, Артуро Видал и Ариен Робен. В лазарета са само Кингсли Коман и Джулиан Грийн, докато Байер ще бъде без Ларс Бендер, Карим Белараби и Йоел Похянпало.

След загубата си в дербито срещу Борусия Дортмунд баварците паднаха от върха в Бундеслигата за първи път от 14 месеца. По-големият проблем обаче изглежда бездушната на моменти игра на тима, която е лишена от нужната агресия и обичайна за последните сезони бързина.

Байерн е вторият най-стар отбор в Бундеслигата, докато "аспирините" са вторият най-млад. Леверкузен е единственият тим в германския елит, на който Роберт Левандовски не е отбелязал гол. 

От 74 изиграни мача между тези съперници шампионите имат 43 победи и 16 поражения, като срещите в Мюнхен почти винаги минават под диктовката на Байерн: 28 победи, 6 равенства и три загуби (през 1986, 1989 и 2012 година), при голова разлика 85:31.

Най-добрият вратар в света за последните години Мануел Нойер определено не обича мачовете срещу този съперник. Само срещу Щефан Кислинг стражът е получил цели 6 гола и само срещу "аспирините" е губил рекордните девет пъти.

Въпреки приличната форма на гостите и незадоволителната такава за домакините, момчетата на Карло Анчелоти са абсолютни фаворити в търсене на задължителната победа и ние ще им се доверим.

 

Резултат:  Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 3:1