Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд, финал за Купата на Германия. Стадион "Олимпиащадион" в Берлин, 21.00 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Боатенг, Алаба, Лам, Кимих, Бернат, Рафиня, Ташчъ, Бенатия
Полузащитници: Тиаго Алкантара, Дъглас Коста, Роде, Видал, Рибери, Коман, Мартинес, Алонсо
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Грийн
Контузени: Бадщубер, Робен, Гьотце


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман
Защитници: Хумелс, Сократис, Гинтер, Пишчек, Дурм, Шмелцер, Станкович
Полузащитници: Бендер, Вайгъл, Кагава, Мхитарян, Шахин, Кастро, Ляйтнер, Паслак, Пулишич
Нападатели: Ройс, Рамос, Обамеянг
Контузени: Суботич, Парк, Гюндоган


Прогноза на Gol.bg:

Двата най-силни германски отбора отново се изправят един срещу друг в турнира за купата на страната. Те са на финал един срещу друг за рекорден четвърти път, а интересното е, че всичките им директни срещи за трофея са от 2008 година насам.

През 2012 година Борусия размаза баварците с 5:2 на финала, но Байерн си го върна на четвъртфиналите следващия сезон и на финала през 2014 година, за да отпадне насред Мюнхен срещу "черно-жълтите" на полуфиналите миналия сезон. Дортмунд гони своята четвърта купа, а Байерн - рекорден трофей №18 в турнира. 

Едва за четвърти път от създаването на Бундеслигата на финала за Купата се изправят първенецът и вицешампионът. Последният такъв случай беше преди два сезона.

Ако спечелят купата, баварците ще постигнат дубъл за десети път в историята си, което не е постигано от друг германски отбор. Борусия Дортмунд, Шалке, Кьолн и Вердер Бремен са го правили само по веднъж.

Байерн и Дортмунд са се изправяли един срещу друг в турнира общо седем пъти, в които мюнхенци са ликували в пет случая. Победителят ще вземе не само красивият трофей (5.7 кг), но и 3.5 милиона евро, докато за финалиста остават 2.5 милиона евро.

И двата отбора няма да могат да използват по трима футболисти. В Мюнхен останаха Робен, Бадщубер и Марио Гьотце, а в лазарета на дортмундци са Парк, Суботич и Гюндоган.

Мачовете между тези два отбора винаги са трудни за прогнозиране, но Борусия е един от малкото отбори, който не изпитва страх от далеч по-именития си противник. 

Сходният стил на игра с продължително задържане на топката е гаранция за отворен, динамичен и вълнуващ сблъсък. Очакваме равенство в редовното време, а в продълженията бихме потърсили изненадата.

 

Резултат:  Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 2:2 в редовното време, 2:3 след продължения