Завърналият се от контузия в аддукторите централен бранител на Байерн Мюнхен Джером Боатенг говори пред германската телевизия Sport1 за най-паметните мачове през кампанията, както и за ролята на вицешампиона Борусия Дортмунд за доброто представяне на баварския колос.

"Сега сме много щастливи, особено след горчивото отпадане от Шампионската лига. Досега не се е случвало някой да спечели четири поредни години Бундеслигата и можем да се радваме, нали", започна Боатенг.

"Заслужихме си тази радост, защото работихме много, за да стигнем дотук. Щеше да бъде още по-.добре, ако бяхме достигнали и финала в Шампионската лига, но ни чака финалът за Купата на Германия."

"Най-добрите ни мачове този сезон бяха победите ни на наш терен срещу Борусия Дортмунд и Арсенал. Реваншът срещу Атлетико не завърши добре за нас, но ние играхме супер в този мач."

"Не смятам, че ни трябва допълнителна мотивация за финала срещу Дортмунд. Важното е да тренираме добре и да държим напрежението високо. Борусия е много силен противник, който ни натискаше цял сезон Ние трябваше да останем концентрирани и да печелим мачовете си", добави световният шампион.