Байерн Мюнхен се класира на финала за Купата на Германия, побеждавайки Вердер Бремен с 2:0 на стадион "Алианц Арена".

В герой за домакините се превърна Томас Мюлер, който откри резултата след половин час игра с глава, а двайсетина минути преди края на редовното време удвои от бялата точка.

Интересното обаче е, че дузпа нямаше, защото Артуро Видал симулира в наказателното поле и падна на земята, без какъвто и да е контакт със защитника на гостите. Малко преди това пък автогол на Алаба беше отменен заради спорен фаул в атака на Бартелс.

На 21-и май Байерн ще играе на финала срещу победителя от втората полуфинална двойка Херта - Борусия Дортмунд.


Домакините започнаха леко колебливо, най-вече заради две грешки на Франк Рибери, при втората от които Вердер контраатакува опасно, но Филип Лам предотврати опасността с шпагат в наказателното поле.

Гостите се опитваха да играят открит и агресивен футбол, а Ятабаре отправи първия удар в срещата, но топката профуча покрай левия страничен стълб. 

Тъкмо беше изминал четвърт час игра, когато и Байерн отправи първи неточен удар към вратата на противника. Снайперист №1 в Бундеслигата този сезон Роберт Левандовски засече центриране в наказателното поле, но още не беше настроил мерника си.

В средата на първото полувреме шут на Томас Мюлер беше блокиран, а след това Видвалд се намеси добре и отклони в корнер остро центриране на Филип Лам отдясно. Марио Гьотце центрира остро отляво, но Вестергаард пресече подаването му.

Секунди преди да изтече половин час игра Байерн все пак откри резултата. Томас Мюлер се пребори за позиция с Фриц и нанесе безпощаден удар с глава, пращайки кълбото в долния ляв ъгъл.

Мюлер имаше още една възможност за стрелба, но този път отправи неточен удар. Пет минути преди почивката Вердер създаде добра атака и Ятабаре се опита да прехвърли излезлия напред Нойер, но без успех.

Малко след почивката Вердер се опита да погледне в предни позиции, но силният шут на Златко Юнузович от дистанция се оказа доста неточен. Байерн контраатакува, но Мюлер не успя да подаде на Левандовски.

Преди да измине един час игра Вестергаард беше на една крачка от изравнителния гол! Гебре Селасие се впусна по дясното крило и центрира, но неговият съотборник не успя да засече в малкото наказателно поле!

Малко след това топката се озова във вратата на Байерн, но реферът не зачете попадението заради нарушение на Фин Бартелс в атака срещу Давид Алаба, който изненада Нойер при опита си за изчистване.

Двайсетина минути преди минути преди края на редовното време съдията Щибер сериозно подпря големия Байерн, отсъждайки несъществуваща дузпа. Влезлият малко преди това като резерва Артуро Видал симулира в наказателното поле и се строполи на земята, без изобщо да бъде докоснат от Щернберг. Арбитърът обаче посочи бялата точка и Мюлер вкара в долния ляв ъгъл.

Десетина минути по-късно Мюлер задържа в наказателното поле и пусна вляво за Видал, но неговият изстрел от движение профуча над напречната греда. После и Алаба пробва същото упражнение.


Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 2:0

1:0 Томас Мюлер - 30'
2:0 Томас Мюлер - 71', дузпа

 

Байерн: Нойер, Мартинес, Алаба, Бернат (Бенатия - 58'), Лам, Алонсо, Коман (Видал - 67'), Гьотце (Тиаго Алкантара - 60'), Рибери, Мюлер, Левандовски

Бремен: Видвалд, Вестергаард, Джилободжи, Щернберг, Гебре Селасие, Фриц (Кляйнхайслер - 83'), Грилич, Ятабаре (Йозтунали - 74'), Юнузович, Бартелс, Писаро (Уджа - 74')