Байерн Мюнхен - Вердер Бремен, полуфинален сблъсък от турнира за Купата на Германия. Стадион "Алианц Арена", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен: 
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Мартинес, Алаба, Лам, Кимих, Бернат, Рафиня, Ташчъ, Бенатия
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Дъглас Коста, Роде, Видал, Гьотце, Рибери, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Грийн
Контузени: Бадщубер, Робен
Извън групата: Боатенг

 

Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг се изправят най-успешните отбори в надпреварата - Байерн е носител на 17 трофея, а Вердер - на шест.

Само преди пет седмици баварците разбиха своя днешен противник без проблеми с 5:0 тук, но тогава "бременските музиканти" бяха без основни играчи като Клаудио Писаро, Златко Юнузович, Фин Бартелс и Клеменс Фриц, които вече са на линия.

Перуанецът беше измъчван от контузии напоследък, като преди това беше най-добрият реализатор по германските терени през 2016 година. Дори Пеп Гуардиола похвали бившия си възпитаник и го определи като "невероятен в наказателното поле".

Вердер вече поднесе две големи сензации в турнира, елиминирайки Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен като гост, затова момчетата на Виктор Скрипник не трябва да бъдат подценявани.

Все пак Бремен ще мисли и за оставащите мачове в първенството, защото се намира в зоната на изпадащите, въпреки важната победа над Волфсбург през уикенда. В редиците на гостите се завръща бранителят Папи Джилободжи, който изтърпя наказанието си.

Байерн навярно ще излезе с най-добрия си състав, а добрата новина за шампионите е, че Джером Боатенг поднови пълноценни тренировки. Той обаче още няма игрови ритъм и остава извън групата.

 

Резултат:  Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 3:1