Байерн Мюнхен удари Шалке без особени проблеми с 3:0 в мач от 30-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Двата тима изиграха сравнително скучно първо полувреме, в което не искаха да рискуват излишно и предимно се отбраняваха.

Още в началото на втората част обаче шампионите натиснаха и вкараха два гола чрез Роберт Левандовски в рамките на десет минути, като полякът се изстреля на върха в листата на голмайсторите с 27 попадения.

Четвърт час преди края на редовното време един от най-добрите на терена Артуро Видал записа и гол след асистенцията си по-рано, получавайки подаване от Рибери.

По този начин Байерн събра 78 точки и дръпна с десет на втория Борусия Дортмунд, който играе утре. Шалке остана на седма позиция с 45 пункта в актива си.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x44zeco" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x44zeco_bayern-munich-vs-schalke-3-0-all-goals_sport" target="_blank">Bayern Munich vs Schalke 3-0 All Goals</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/gentaa" target="_blank">gentaa</a></i>


Домакините получиха първа възможност още преди изтичането на втората минута, но техничният удар на Дъглас Коста с десния крак профуча покрай вратата на противника. Преди изтичането на десетата минута Хойберг отправи първия удар за гостите, но Нойер не беше затруднен.

Беше изминал четвърт час игра, когато Хуан Бернат проби в наказателното поле и отправи прострелно центриране, но Кингсли Коман не успя да засече в малкия пеналт.

Преди да изтече половин час игра Ралф Ферман спаси най-опасното положение в мача до момента. Роберт Левандовски засече с глава, но вратарят на гостуващия отбор се намеси пред голлинията.

Последваха доста спокойни минути, в които и двата отбора разиграваха спокойно и не искаха да предприемат излишни рискове. Байерн дори умишлено позволяваше на своя противник да разиграва и да отваря свободни пространства, но "миньорите" действаха смело и находчиво в защита.

Шампионите започнаха много активно след паузата и Кингсли Коман стреля право в ръцете на вратаря, а малко след това шут на Филип Лам беше блокиран. Артуро Видал стреля след завъртане, но покрай страничната греда.

В 54-ата минута обаче Байерн откри резултата след чудесно изпълнение на Роберт Левандовски. Полякът получи от Видал, спря си на гърди и със страхотен удар с левачката не остави шансове на Ферман.

Пак Левандовски удвои аванса на своите десетина минути по-късно, като този път снайперистът засече с глава прекрасно центриране отдясно на Рафиня, за да вкара своя 27-и гол през кампанията в Бундеслигата.

Шалке се опита да отговори, но ударът на Сане след центрирането на Кайсара попадна право в ръцете на заелия добра позиция Нойер.

В 73-ата минута авансът на баварския колос стана класически. Влезлият като резерва Франк Рибери проби в наказателното поле и подаде на Артуро Видал, който вкара от удобна позиция.

При една от малкото възможности за гостите влезлият като резерва Белханда стреля в долния десен ъгъл, но Мануел Нойер спаси.

 

Байерн Мюнхен - Шалке 3:0

1:0 Роберт Левандовски - 54'
2:0 Роберт Левандовски - 65'
1:0 Артуро Видал - 73'

 

Байерн: Нойер, Бенатия (Кимих - 63'), Алаба, Рафиня, Бернат, Лам, Видал (Роде - 78'), Коман, Коста (Рибери - 68'), Гьотце, Левандовски

Шалке: Ферман, Матип, Нойщедтер, Ритер, Кайсара, Гайс (Белханда - 69'), Хойберг, Аого, Сане, Чупо-Мотинг (Шьопф - 82'), Хунтелаар (Майер - 69')