Байерн Мюнхен победи Бенфика само с 1:0 в първи четвъртфинален сблъсък на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена".

Момчетата на Пеп Гуардиола откриха резултата от съблекалнята, още преди изтичането на втората минута. Артуро Видал засече с глава центриране на Бернат и не остави шансове на Едерсон. 

Преди да измине половин час игра се стигна до доста дискусионна ситуация, защото Филип Лам игра с ръка в наказателното поле, но реферът не посочи бялата точка.

През второто полувреме Байерн имаше инициативата, но на два пъти португалците застрашиха вратата на Нойер. Реваншът е следващата седмица.

Баварският колос започна по феноменален начин и откри резултата след малко повече от 100 секунди игра. Франк Рибери подаде на Левандовски, който върна за Хуан Бернат и центрирането на испанеца намери Артуро Видал в наказателното поле. Бившият футболист на Ювентус нанесе прецизен удар с глава и прати кълбото в долния десен ъгъл.

Преди да изминат десетина минути игра оказващият много силен натиск Байерн продължи да търси начин за реализирането на бързо второ попадение. Дъглас Коста отправи силен и точен удар, но право в ръцете на вратаря.

Тъкмо беше изминал четвърт час игра, когато баварците отново поставиха своя опонент под напрежение. Видал чукна вдясно за Дъглас Коста, който хитро продължи за Филип Лам. Капитанът се опита да намери Левандовски с центриране по земя, но Едерсон улови.

В средата на първото полувреме се стигна до невероятно възможност за домакините! Тиаго Алкантара сложи топката на крака на Томас Мюлер, който стреля мощно от въздуха, но Едерсон спаси!

Малко преди да изтече един час игра гостите имаха основателни претенции за дузпа, които не бяха уважени от рефера. Гайтан центрира в наказателното поле и падналият на земята Лам спря топката с ръка, но съдийската бригада не забеляза ситуацията.

Десетина минути преди почивката Артуро Видал отправи нов удар с глава, този път след центриране отдясно. Този път кълбото се заби в земята и премина малко над напречната греда.

Точно преди паузата гостите достигнаха до първото си интересно положение пред вратата на Нойер, но Артуро Видал спря полета на топка с тяло след снаряда на Гайтан.

Веднага след паузата Байерн продължи да доминира, но Бенфика стигна до първата голова позиция през второто полувреме. Жонас се измъкна от защитата на Байерн и нанесе удар, но Нойер спаси! Баварците отговориха веднага, но Бернат шутира неточно.

Последва нов горещ момент пред вратата на Нойер, но двата удара на Жонас и този на Митроглу не донесоха желания резултат, като на два пъти се получиха рикошети.

Германският шампион продължаваше да задържа топката, но често изпадаше в ситуация на засада и не можеше да стигне до голова възможност. В 81-ата минута Франк Рибери създаде най-интересното положение за Байерн през втората част, но неговият шут по земя беше отразен от Едерсон. После Левандовски стреля с глава, но в аут.

Минута преди края на редовното време Видал пусна невероятен пас към Левандовски, но полякът реши да подава на Лам, който закъсня и мюнхенци пропуснаха чудесна възможност.

Байерн Мюнхен - Бенфика 1:0

1:0 Артуро Видал - 2'    

Байерн: Нойер, Алаба, Кимих (Мартинес - 60'), Бернат, Лам, Видал, Тиаго, Рибери, Коста (Коман - 70'), Мюлер (Гьотце - 85'), Левандовски

Бенфика: Едерсон, Алмейда, Линдельоф, Жардел, Елизеу, Пици (Самарис - 90'), Фейса, Ренато, Гайтан, Митроглу (Хименес - 70'), Жонас (Салвио - 83')