Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола остана изключително горд от сладкия късен обрат, който неговите момчета сътвориха снощи срещу Ювентус.

Баварският колос беше в нокдаун над един час игра и изоставаше дълго време с 0:2, но по ирония на съдбата се докопа до равенство, в противовес със случилото се в Торино.

Ироничното е, че в продълженията успехът за Байерн след гол на Кингсли Коман, който е собственост на "старата госпожа".

"Това беше един голям футболен спектакъл, също и за феновете. Това беше сблъсък с миналогодишния финалист в турнира. Ювентус със сигурност е много добър отбор. Изключително е да вкараш четири гола на италиански отбор, след като си изоставал в резултата с 0:2", започна Гуардиола.

"Огромен комплимент за моя отбор, но и за нашия противник. На почивката казах на своите футболисти, че вече не можем да си позволим да допуснем още един гол и че ако самите ние вкараме, всичко може да се случи, особено с германския манталитет."

"Поисках от тях да играят повече на крилата, с Рибери и Коста. След това в началото на второто полувреме Юве пропусна няколко положения. Само си представете, ако те бяха вкарали трети гол.. Това щеше да е краят. Но това е футболът - в един момент играеш лошо, в следващия - добре."

"Постепенно ние поехме контрола, намалихме резултата и след това изравнихме. Преди това бяхме нервни. Ювентус е наистина много силен отбор. Особено в продълженията имаше само един отбор на терена - Байерн", завърши Гуардиола.