Лоши новини за Байерн Мюнхен и неговите почитатели: централният бранител Джером Боатенг ще бъде аут за дълго време.

Германският национал се контузи при вчерашната победа с 2:1 над Хамбургер и беше заменен принудително в началото на второто полувреме.

Днешните прегледи са показали, че травмата на Боатенг в областта на аддукторите на левия крак е сериозна и той ще отсъства "за дълъг период от време", по думи на клуба.

От Байерн не уточниха какъв ще е периодът на възстановяване, но според престижната германска телевизия Sport1 става дума за срок от два месеца. Така Боатенг практически пропуска мачовете с Ювентус в Шампионската лига.

Новината е ужасяваща за Байерн на фона на предстоящите важни мачове през пролетта, защото Боатенг е най-добрият бранител на тима.

Нещо повече - през този сезон Джером е абсолютният №1 в цялата Бундеслига в класацията на спечелените единоборства, достигайки впечатляващите 72% успеваемост.

Той е поредният централен защитник, който баварците губят през последните месеци. Меди Бенатия още е в лазарета, а Хави Мартинес и Холгер Бадщубер дълго време бяха контузени. Все пак последните двама са здрави на този етап от сезона.

Добрата новина за мюнхенци от днес е свързана със завърналия се халф-бек Хуан Бернат, който лекуваше контузия в аддукторите и не е играл от октомври 2015 година.