Хамбургер - Байерн Мюнхен, мач от 18-ия кръг на Бундеслигата. Стадион "Фолкспаркщадион", 21.30 часа българско време.

Групата на Байерн Мюнхен:  Вратари: Нойер, Щарке, Лучич Защитници: Боатенг, Бадщубер, Мартинес, Алаба, Лам Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Дъглас Коста, Робен, Кимих, Роде, Видал, Коман Нападатели: Левандовски, Мюлер, Грийн Контузени: Улрайх, Бенатия, Рафиня, Бернат, Рибери, Гьотце

 

Прогноза на Gol.bg:

Хамбургер има трудната задача да открие пролетния полусезон с домакинство на хегемона в Бундеслигата Байерн Мюнхен, но пък именно ранната среща между двата отбора дава големи шансове на северняците.

Баварците не се намират в най-доброто си състояние и това се видя в проверката срещу слабака Карлсруе, загубена с 1:2. Въпреки това трябва да се отчете факта, че момчетата на Пеп Гуардиола рядко дават всичко от себе си в контролите.

Но трудното начало след зимната пауза и последвалата кратка подготовка в горещ Катар са характерни за най-успешния германски клуб, който беше потрошен с 4:1 във Волфсбург преди почти една година.

Нападателната мощ на Байерн от есента е повече от стряскаща, като само Роберт Левандовски и Томас Мюлер нанизаха 29 шампионатни гола до момента - с цели десет попадения повече от целия отбор на Хамбургер.

В исторически план северняците са вкарали точно 100 за първенство на мюнхенци, но пък са глътнали цели 229 попадения в изиграните 101 мача, в които Байерн има цели 60 успеха и 22 ремита срещу отбора, който е побеждавал най-често.

Момчетата на Бруно Лабадиа изиграха приличен есенен полусезон, но на свой терен триумфираха само два пъти в осем срещи. А срещу тях тази вечер излиза най-силният гост, записал шест победи и реми в осем визити.

Байерн няма загуба от Хамбургер в последните 14 сблъсъка (11 победи и три равенства) между двата отбора и ние вярваме, че тази тенденция ще се запази. 

 

Резултат:  Хамбургер - Байерн Мюнхен 1:1