Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола призна, че е трогнат от топлите думи на капитана Филип Лам, който заяви, че всички в съблекалнята на отбора очакват треньорът да поднови договора си.

"Петте гола на Левандовски срещу Волфсбург са вече история, това е минало. Хубаво е за историята, за спомените. Сега ни предстои нов мач", започна своя коментар Гуардиола преди утрешния сблъсък с "вълците" за Купата на Германия.

"Ариен Робен познава тялото си по-добре, отколкото най-добрият лекар в света. Ако е готов за игра, ще вземе участие. Ако е готов, два мача за три дни не са проблем."

"Не искам да говоря за бъдещето. Обичам моите играчи, но днес мислим за Волфсбург. Байерн е изключителен. Съжалявам, но утре ни предстои финал", добави Пеп по повод коментара на Филип Лам, че всички в съблекалнята искат треньорът да преподпише.

"С Лам говорим постоянно, за милион неща. Разбира се, че се радвам от коментара му. Той ми помогна много, когато поех отбора. Той винаги е бил важен играч за отбора ми. Филип е специален човек, не само като футболист. Той обича Байерн и прави всичко за клуба."

"Дали съм решил за бъдещето си? Моля ви!.. Още е месец октомври. Трябва да продължавам да печеля, защото феновете го искат. Няма да говоря всяка седмица за това."

"Ако не спечелим требъл този сезон, ще съжалявам. Тогава Байерн ще се пробва следващия сезон. В Барселона също не съм си поставял за цел да печеля требъл. Очаквахме друг противник за втория кръг за Купата на Германия, но жребият е такъв", добави Пеп.