Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам разкри, че всички в съблекалнята на отбора искат треньорът Пеп Гуардиола да остане на поста си.

Както е известно, договорът на испанецът изтича в края на този сезон и към момента той не е дал индикации на ръководството, че иска да преподпише. 

Според медиите на Острова Гуардиола е дал съгласието си на ръководителите в Манчестър Сити и ще поеме "гражданите" от лятото на 2016 година.

"Мнението на отбора е ясно - ние искаме да продължим да работим и занапред с нашия треньор, който е изключителен в работата си", поясни Лам след успеха с 4:0 над Кьолн днес.

"Всичко друго не зависи от нас. Аз само мога да кажа какво е желанието на отбора . Треньорът да остане. Дали съм го споделил лично на Пеп? Да, направих го."

Халф-бекът на баварците коментира и мача с "козлите": "Десетте поредни победи бяха трудни. Впечатляващо е как реагира отбора след всяка една победа. Ще продължим по същия начин. Нашата цел за мача във вторник е да продължим в следващия кръг на турнира за Купата".