Байерн Мюнхен се класира за втория кръг на турнира за Купата на Германия, след като успя да спечели визитата си на аматьорския Ньотинген с 3:1.

Артуро Видал успя да открие головата си сметка за тима в официалния си дебют, след като се разписа от дузпа в 5-ата минута, която бе отсъдена за игра на Захман с ръка в собственото му наказателно поле.

Той отправи страхотен удар в горния десен ъгъл на мрежата при изпълнението на наказателния удар и матира противниковия страж.

В 16-ата минута домакините изненадващо стигнаха до изравнителен гол. Шург направи великолепен пробив, благодарение на груба грешка на Алаба, който първоначално му отне топката, но след това я загуби веднага.

Последва центриране в наказателното поле при което Цирпел отправи удар, но той бе спасен от Улрайх. При добавката обаче Цирпел не сгреши и изравни.

Радостта на домакините трая малко, тъй като само минута след това Гьотце даде аванс на отбора си.

Видал намери своя съотборник с прекрасен пас точно на границата на наказателното поле и след това халфът с удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл на противниковата врата.

В 26-ата минута Левандовски също се разписа, но голът му бе малко комичен. Боатенг стреля от 20 метра, но противников играч изби топката с глава. След това тя рикошира в гърба на друг футболист на Ньотинген и полякът от близка дистанция наказа грубо грешката на домакините.

Малко преди края на полувремето полякът бе на косъм да вкара още един гол, но ударът му от шест метра мина на сантиметри покрай гредата.

Минути след почивката се наложи Улрейх да спасява много силен удар от 25 метра на Гюр и така предотврати чист гол във вратата си. 

През второто полувреме гостите от Мюнхен имаха пълен контрол над мача, но въпреки това така и не паднаха повече попадения.

НЬОТИНГЕН - БАЙЕРН 1:3 0:1 Видал 5' дузпа 1:1 Цирпел 16' 1:2 Гьотце 17' 1:3 Левандовски 26'

Съставът на Байерн: Улрайх, Лам (55 - Робен), Рафиня, Боатенг, Алаба, Видал (46 - Хойберг), Коста, Гьотце, Бернат, Кимих (75 - Данте), Левандовски

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VASm8IyaQlE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/i09k6NlHZ1c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KW4feZo23Ro" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>