Някои от водещите футболисти на Байерн Мюнхен бележат срив в стойността си според престижния германски сайт transfermarkt.de.

Основната причина за това са контузиите и отсъствието на футболистите от терените през миналия сезон. Това важи най-вече за Франк Рибери, Ариен Робен, Марио Гьотце и Филип Лам.

Рибери е поевтинял с 10 милиона евро, а Лам - с шест милиона евро. В момента и двамата струват по 22 млн. евро. Цената на Робен и Гьотце е паднала с по пет милиона евро. Така Марио струва 45 млн. евро ,а холандецът - 28 млн. евро.

По-евтин е станал и асът на Борусия Дортмунд Марко Ройс, чието развитие на пазара и същото като пир Гьотце - спад с 5 милиона и цена от 45 млн. евро.

За сметка на това звездата на Волфсбург Кевин Де Бройне е поскъпнал с 10 милиона евро и в момента струва 45 милиона евро.

Кевин-Принс Боатенг от Шалке е поевтинял двойно и в момента на етикета му пише 6 милиона евро. Анде Шюрле също върви назад - спад с пет милиона и стойност 25 милиона евро в момента.

Доскорошният футболист на Байерн Бастиан Швайнщайгер също бележи регрес на пазара, макар да си издейства златен откъм заплата трансфер в Манчестър Юнайтед. Вместо досегашните 28 милиона халфът струва 22 милиона евро.

Байерн е най-големият губещ сред отборите в Бундеслигата по отношение цената на своите играчи. Целият състав на баварците е поевтинял с 32.5 милиона и сега струва 526 милиона евро. Борусия Дортмунд е втори с 302 милиона евро, а вицешампионът Волфсбург има играчи за 237 милиона евро.

Най-скъпите футболисти в Бундеслигата обаче остават двама играчи на шампионите - Томас Мюлер (55 милиона евро) и Роберт Левандовски (50 милиона евро). Двамата са запазили цената си. Същото важи за новия №3 в класацията Мануел Нойер (45 млн. евро), който дели позицията с Гьотце, Ройс и Де Бройне.

Сред футболистите на Байерн, които бележат спад в пазарната си стойност са още Хави Мартинес, Меди Бенатия, Данте, Холгер Бадщубер и Чаби Алонсо (едва 6 млн. евро).