Дългогодишните съотборници на Бастиан Швайнщайгер в Байерн Мюнхен не скриха тъгата си, че сърцатият полузащитник преминава в Манчестър Юнайтед.

"Странно е, че Басти си тръгва. Той винаги се е представял по сензационен начин за клуба и това трудно ще бъде забравено. Пожелавам му много късмет, той ще остане в спомените ни. Футболният пазар е такъв", каза офанзивният полузащитник Томас Мюлер.

Един от най-близките на Швайни още от юношеските формации на баварския колос е Филип Лам. Ето какво каза и капитанът:

"Жалко е, че нашите пътища се разделят, заедно изживяхме толкова много. Просто е жалко. Жалко е и за клуба, защото Бастиан е баварско момче. Разбира се, че съм тъжен. На 16-годишна възраст за първи път играхме заедно. Заедно имахме и лоши, и хубави преживявания. Той ще ни липсва. Който го познава е наясно, че Басти винаги търси нови предизвикателства. Трябва да приемем решението му".

Вратарят Мануел Нойер добави: "Това е решение на Басти, което никой не може да оспорва. Още преди да бъде обявен трансферът, аз си писах с него. Вече е сигурно... Жалко е за нас. Аз съм негов приятел и му пожелавам всичко най-добро. Надявам се да се чувства добре в Манчестър и да се представя успешно".

Нападателят Роберт Левандовски каза: "Жалко е за нас, за феновете и за клуба. Бастиан е готин тип, добър колега и аз му пожелавам много късмет през новия сезон в новия отбор".

Според неофициална информация Бастиан Швайнщайгер ще получава по 13 милиона евро на сезон в Манчестър Юнайтед.