Феновете на Байерн Мюнхен останаха изключително разочаровани от трансфера на Бастиан Швайнщайгер в Манчестър Юнайтед и си позволиха да освиркат изпълнителния директор на германския първенец Карл-Хайнц Румениге при представянето на отбора вчера.

За първи път събитието по представяне на състава за новия сезон беше напълно засенчено, защото клубът се раздели с една от емблемите си. Швайни - 17 години в Байерн, с 20 спечелени трофея, рожба на школата, олицетворение на непримиримия германски дух.

В интернет-пространството още от петък цари мнението, че Швайнщайгер си тръгва заради напрежение с треньора Пеп Гуардиола. Не е тайна, че именно Бастиан е сред хората, разкритикували Пеп след срамното поражение с 0:4 от Реал Мадрид в полуфиналите на Шампионската лига през 2014 година.

"Да, Бастиан Швайнщайгер преминава в Манчестър Юнайтед. Ще ви обясня историята накратко. С Бастиан се уговорихме да проведем разговор след ваканцията му. Този разговор се състоя в петък и в него той ми каза, че по време на ваканцията си е решил да пробва нещо ново към края на кариерата си", каза Румениге.

"С него се разделихме приятелски. Опитахме се да го убедим да остане в Байерн , но той беше решил, че иска да опита нещо различно. Новото предизвикателство ще му се отрази добре и това ще бъде добре дошло и за националния отбор."

"Не е вярно, че решението му е взето заради треньора. Бастиан е чудесен човек. Напълно го разбирам. Франц Бекенбауер също реши да отиде в чужбина след дълги години в Бундеслигата. Самият аз отидох в Интер, за да пробвам нещо различно. Вратата за Бастиан в Байерн винаги ще е широко отворена", добави Румениге.