Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге загатна, че един от капитаните на тима Бастиан Швайнщайгер може да си тръгне през лятото.

Сърцатият полузащитник има договор до лятото на 2016 година, но към момента не дава индикации, че иска да го удължи. Сериозен интерес към него има от Манчестър Юнайтед, който е воден от бившия му треньор на стадион "Алианц Арена" Луис ван Гаал.

"Аз се чух по телефона с Бастиан Швайнщайгер по време на ваканцията. Ще се срещнем тогава, когато той се върне", сподели Румениге на пресконференция.

"Предполагам, че той се връща утре и в близките дни ще говорим. Не искам да крия, че от нашия разговор останах с убеждението, че той е поласкан от интереса към него от Англия. Нека изчакаме срещата и след това ще видим какво ще правим", добави Румениге.

Според телевизия Sport1 разговорът между Кале и Швайни ще се състои още утре, защото в събота е представянето на отбора на Байерн за новия сезон. В понеделник пък Манчестър Юнайтед лети за САЩ, затова се предполага, че решението за бъдещето на халфа ще стане ясно най-късно в събота.