Германският шампион Байерн Мюнхен ще излезе с астрономическа оферта за Кевин де Бройне през следващото лято, пише списание "Кикер".

Още по темата

 

Според изданието баварците възнамеряват да платят клаузата за откупуване, която ще бъде заложена в новия договор на белгиеца. Смята се, че тя ще бъде от порядъка на 70 милиона евро.

Деликатният момент е, че изпълнителният директор на Фолксваген (компанията-майка на Волфсбург) Мартин Винтеркорн е част от Надзорния съвет на Байерн.

23-годишният Де Бройне има договор с Волфсбург до лятото на 2019 година, но след невероятния му сезон (10 гола и 22 асистенции в Бундеслигата) клубът му предлага доста по-висока заплата. Смята се, че тя ще скочи от 5 млн. евро на поне 8.5 милиона евро.

До момента най-скъпата покупка в историята на Байерн е Хави Мартинес, за когото бяха платени 40 милиона евро на Атлетик Билбао. На второ място е Марио Гьотце, за когото Борусия Дортмунд прибра 37 милиона евро.

Интересното е, че и двете суми бяха заложени като клауза за откупуване в договорите на играчите. Какъвто се очаква да бъде и случаят с Де Бройне...