Легендата на Байерн Мюнхен Оливер Кан е на мнение, че защитниците Меди Бенатия и Рафиня не притежават нужната класа, за да играят за баварския колос в големите битки на Шампионската лига.

Още по темата

 

Бенатия откри резултата при снощната победа с 3:2 над Барселона, но точно две негови грешки бяха в основата на двата гола на Неймар.

При атака за първия гол Бенатия изпусна Луис Суарес, който поднесе топката на празна врата за своя съотборник. В тази ситуация лошо позициониране направи и Рафиня.

При второто попадение на Барса Бенатия беше попаднал в "ничия зона" в центъра на терена, играейки доста пред останалите бранители на германския шампион. Така Суарес се измъкна отново и пак подаде топката на Неймар.

"При Меди Бенатия трябва да се запитаме дали той наистина е играч от най-висока класа? Дали е достатъчно добър, за да играе за Байерн в такива мачове на Шампионската лига", попита легендарният вратар.

"При Рафиня важи същото. Ако говорим за Данте, при него спадът във формата започна след загубата на Бразилия с 1:7 от Германия на световното. Там той загуби самочувствието си."

"Джером Боатенг единствен играе постоянно силно в защита, но той се нуждае от своите колеги. Бастиан Швайнщайгер често е контузен, той се нуждае от това да играе редовно и да намери ритъма си."

"За мен Пеп Гуардиола не намери оптималното решение за защитата си през пролетния полусезон. Филип Лам игра на позицията на Ариен Робен - не съм сигурен, че това е неговото място", добави Оли Кан.