Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола е на мнение, че неговият тим е отпаднал още след първия мач срещу Барселона. Специалистът визира третото попадение, реализирано от Неймар в добавеното време.

Още по темата

 

"Веднага след мача поздравих своите футболисти за целия сезон, който изиграха. Много се гордея с тях. Отборът ни е доста силен. Затова съм треньор. Ние отпаднахме, но един от тези два големи отбора трябваше да бъде повален", сподели Гуардиола.

"Надявам се Барселона да спечели петата си титла на Европа на финала в Берлин, това ще ми хареса. Луис Енрике върши превъзходна работа. Финалът ще бъде хубав. Миналия сезон ние спечелихме четири титли, през този - само една. Но имахме много трудности, десет операции."

"Много по-важно е постигнатото през този сезон, отколкото в предишния. Трябва да помислим защо допускаме толкова много грешки. За съжаление аз не разполагах с всички, не разполагах с най-добрите футболисти на разположение. Сега ще отпразнуваме сребърната салатиера с феновете и ще мислим за ваканцията и за подготовката за новия сезон."

"Поздравявам и нашите фенове, които трябва да са горди с играчите. Барселона е много силен отпред. Когато Барса владее топката, те са много силни. Ние не играхме добре в първия мач и отпаднахме още там. Третият им гол на стадион "Ноу Камп" ни уби."

"Липсваше ни достатъчно скорост, особено в първия мач. Барселона е заслужен финалист, това е вън от съмнение. Допуснахме твърде много голове и няма как да се класираш на финал, макар да искахме да бъдем в Берлин."

"Меси е най-добрият футболист за всички времена. Пеле? Меси е най-добрият. Той отново преоткри формата си и аз съм щастлив от това. Той е в същата тази форма, в която беше докато имах привилегията да бъда негов треньор. Ние сме късметлии да живеем с него в една ера", добави Гуардиола.