Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен, среща от 31-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Бай Арена", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Рейна

Защитници: Данте, Лам, Рафиня, Бенатия, Бернат

Полузащитници: Алонсо, Швайнщайгер, Гьотце, Тиаго Алкантара, Мартинес, Роде, Вайзер, Гаудино, Щридер

Нападатели: Писаро, Курт, Гьортлер

Контузени: Щарке, Рибери, Алаба, Бадщубер, Робен, Левандовски

Извън групата: Боатенг, Мюлер

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн подпечата спечелването на сребърната салатиера в предишния кръг и с оглед предстоящите горещи битки с Барселона със сигурност няма да се напряга излишно в Бундеслигата.

Изтощителният 120-минутен сблъсък с Борусия Дортмунд усложни още повече ситуацията в Мюнхен. Робен и Левандовски се контузиха, а Мюлер и Боатенг получават превантивна почивка. Така Гуардиола взе в групата двама играчи от втория отбор - полузащитника Рико Щридер и нападателя Лукас Гьортлер.

В Леверкузен със сигурност ще скочат за трите точки. Тимът играе чудесно напоследък и няма загуба в първенството от девет кръга. Това е тяхната най-дълга серия от сезон 2009/10. Освен това момчетата на Роджър Шмидт ще искат да си отмъстят на баварците, които ги елиминираха с дузпи на четвъртфиналите за Купата.

За Байер трите точки са от съществено значение и заради борбата за третото място с Борусия Мьонхенгладбах. В момента "жребците" имат два пункта аванс на третото място.

Припомняме, че през миналия сезон Байерн се отпусна след спечелване на титлата и взе само точка от следващите си три мача за първенство. Липсата на концентрация тогава доведе и до фиаското срещу Реал Мадрид в Шампионската лига. Дали сценарият ще се повтори и този сезон?..

Откакто Гуардиола води Байерн, мюнхенци имат само четири вкарани гола в четири мача срещу "аспирините". Срещу никой друг германски противник Байерн няма толкова малко голове средно на мач в ерата "Пеп".

Талисман на баварците в Леверкузен е вторият капитан Бастиан Швайнщайгер, който има пет победи и три равенства в осем мача тук. Филип Лам пък гони рекорд, защото е на път да запише 38-и пореден мач без загуба като гост в Бундеслигата.

 

Резултат: Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 1:1