Бившият капитан на Байерн Мюнхен Лотар Матеус разкритикува наставника на тима Пеп Гуардиола за отпадането от Борусия Дортмунд в полуфинала за купата на Германия.

Още по темата

 

"Тук не говорим само за липса на късмет. Аз ценя качествата на Гуардиола, той е най-добрият треньор за Байерн. Но този път сбърка", сподели Лотар Матеус пред вестник "Билд".

"Защо Рафиня игра отляво? Защо Лам не беше напред и отдясно, както срещу Порто? Защо Алонсо не беше "шестица", както обичайно? Защо Бернат и Бенатия не играха на своите постове? Защо Мюлер на върха на атаката? Ако всички бяха поставени на местата си, Байерн не само щеше да доминира, но и да си реши мача."

"Не ми хареса, че Робен беше резерва, аз щях да го пусна като титуляр. Ако е здрав, той трябва да играе от самото начало. Много по-концентриран си когато започнеш, а не когато влезеш като резерва. Митчел Вайзер изобщо не е играч за толкова големи мачове."

"Защо при 1:0 Пеп извади Тиаго и малко след изравнителния гол на Дортмунд изкара и Мюлер? И двамата са сигурни изпълнители на дузпи. Очевидно Гуардиола е бил убеден, че няма да се стигне до дузпи. А за капак Робен и Левандовски се контузиха и също не можеха да изпълнят дузпа", добави Лотар.