Байерн Мюнхен победи Хановер с 3:1 като гост в двубой от 24-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "HDI Арена".

Северняците изненадващо откриха резултата в средата на първата част чрез Киотаке, но отговорът на мюнхенци бе мигновен. Чаби Алонсо се подхлъзна, но прати топката в мрежата от фаул.

През второто полувреме Байерн прекърши своя противник с два гола на Томас Мюлер в рамките на десетина минути. Германецът вкара отсъдената за фаул срещу Левандовски дузпа, а после беше безпощаден с глава.

Байерн Мюнхен събра 61 пункта на върха и вече има 11 точки преднина пред втория Волфсбург.  Хановер е 11-и с 27 точки.


Шампионите започнаха малко мудно и в първите минути Шулц отправи неточен удар с глава, пращайки топката над напречната греда. Гостите отговориха с опасен изстрел на Давид Алаба от фаул, но Цилер игра на сигурно и изби в корнер. После Робен шутира, но без успех.

Гостуващият отбор разиграваше спокойно, когато дойде грубата грешка на Данте. Бразилецът претендираше на нарушение срещу него и остави Собиех да напредне. Бадщубер притича и успя да избие топката, предотвратявайки голова опасност.

Един от най-дейните на игрището Ариен Робен направи добър пробив отдясно и се опита да си спечели корнер, но изкара топката в аут без намесата на съперников футболист.

В 25-тата минута Хановер матира именития си противник с чудесна атака. Бриан подаде към включилия се Киотаке, който избяга леко вдясно, но отправи прецизен диагонален удар в долния ляв ъгъл.

Радостта на домакините беше твърде кратка, защото малко след това баварците спечелиха пряк свободен удар. Чаби Алонсо се подхлъзна, но въпреки това майсторски завъртя топката над стената, за да я прати в левия ъгъл.

До края на първата част липсваха интересни ситуации пред двете врати, като играта често беше накъсвана от нарушения в средата на терена.

След почивката Байерн изглеждаше доста безидеен, като на моменти футболистите на пеп Гуардиола не успяваха да си подадат топката точно пред наказателното поле на своя опонент.

Преди да изтече един час игра Марсело ритна Левандовски в главата и реферът показа бялата точка. Томас Мюлер застана зад топката и не сбърка, реализирайки в левия ъгъл с плътен удар.

В 72-та минута Франк Рибери центрира отляво с левия крак и над всички в наказателното поле се извиси Томас Мюлер. Той засече с глава от десетина метра и не остави шансове на Цилер.

Пет минути преди края на редовното време Робен финтира защитник и беше спънат, а малко след това шутира неточно от фаул.


Хановер - Байерн Мюнхен 1:3

1:0  Хироши Киотаке - 25'

1:1  Чаби Алонсо - 28'

1:2  Томас Мюлер - 61', дузпа

1:3  Томас Мюлер - 72'

 

Хановер: Цилер, Перейра, Шулц, Марсело, Алборноз, Шмидебах (Конан - 76'), Сане, Бриан (Приб - 68'), Киотаке, Битенкорт, Собиех (Хоселу - 58')

Байерн:  Нойер, Бадщубер, Боатенг, Данте (Левандовски - 32'), Рафиня, Алаба, Алонсо (Швайнщайгер - 68'), Бернат, Робен, Гьотце (Рибери - 53'), Мюлер