Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс е на мнение, че вратарят на Байерн и Германия Мануел Нойер трябва да вземе Златната топка.

"Първоначално аз гласувах за Ариен Робен, Мануел Нойер и Тибо Куртоа, така че сега остава Нойер. Той е завършеният вратар и за мен е най-добрият в света", каза Вилмотс пред официалния сайт на ФИФА.

"Мануел изигра перфектния сезон и спечели почти всичко възможно. Той е постоянен и в същото време прави голям прогрес. В добавка към всичко, което прави с Байерн, той изведе Германия до световната титла."

"Затова си мисля, че за изминалата година ние трябва да възнаградим футболист, който предотвратява головете, отколкото да гласуваме за обичайните заподозрени - тези, които вкарват голове. Кристиано Роналдо е един от най-големите професионалисти на планетата и той вкарва по 40 гола на сезон. Проблемът е, че хората свикват с това."

"Меси имаше по-трудна година заради контузиите, макар все пак да достигна финала на световното първенство. Човек остава с усещането, че през последните години те двамата са от друга планета. Но в този ред на мисли Нойер също е превъзходен по отношение на статистиката."

"Еден Азар прогресира по отличен начин в момента и се надявам да е достатъчно амбициозен, за да достигне това ниво. Той трябва да бъде по-прецизен и да подобри завършващия си удар."

"В Лил той показа, че може да вкарва по 20 и повече голове на сезон и това е нещото, което трябва да подобри, за да може да помага на тима си в ключови ситуации. Еден е още доста млад. Той е на 23 и аз му желая всичко най-хубаво занапред", завърши Вилмотс.