Бившият френски национал Тиери Анри отново показа симпатиите си към германския национал Томас Мюлер, изразявайки учудването си, че световният шампион от Мондиал 2014 не е в призовата тройка за Златната топка.

През лятото Анри се беше изказал бляскаво за Мюлер, заявявайки, че децата трябва да копират именно неговият стил на игра, вместо този на Лионел Меси.

В крайна сметка сред тримата най-добри футболисти за годината попадна съотборникът на Мюлер в Байерн и националния отбор на Германия Мануел Нойер, който ще се опита да сложи край на наложената през последните шест години хегемония на Меси и Кристиано Роналдо.

"Не разбирам защо Томас Мюлер не е в тройката за Златната топка. Меси и Роналдо са изключителни и това, което правят не е човешко. Нойер също заслужава да бъде там, но защо не мислим за Томас Мюлер", попита Анри пред RMC.

"Томас щеше да е моят човек, защото той не прави излишни движения, "мрежички" и други трикове. Но това момче вече има 13 или 14 гола на световни първенства. И е световен шампион. Защо не е в Топ 3 за Златната топка", отново попита французинът.

В същото време Анри смята, че Пари Сен Жермен има своите шансове да елиминира Челси в осминафиналната фаза на Шампионската лига.

"ПСЖ може да победи Челси. Всичко може да се случи в два мача. В Лига 1 нещата зависят от това какво прави отборът в ШЛ, защото участието там коства енергия."

"Ако ми се обадят за последен мач с националния отбор на Франция, ще отида. Разбира се, не бих молил за нищо. Но ако ме повикат, ще се отзова", добави Анри.