Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен, мач от 14-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Цингерле

Защитници: Данте, Боатенг, Бернат, Бенатия, Рафиня

Полузащитници: Швайнщайгер, Гьотце, Робен, Алонсо, Рибери, Шакири, Хойберг, Роде, Шол, Гаудино, Вайзер

Нападатели: Левандовски, Мюлер, Курт

Контузени: Мартинес, Тиаго Алкантара, Бадщубер, Щарке, Писаро, Алаба, Лам

Извън групата: Рейна


Прогноза на Gol.bg:

Байерн продължава да налага изключително високи стандарти в първенството и няма отбор, който може да смогне на темпото на шампионите.

Байер Леверкузен обаче често е ядосвал баварците през годините. През октомври 2012 година "аспирините" бяха тотално надиграни, но спечелиха в Мюнхен с 2:1.

Това е и последната загуба на Джером Боатенг в Бундеслигата. Централният защитник на Байерн е в серия от 52 поредни мача без поражение в първенството и рекордът му продължава да набъбва.

Епидемията от контузени играчи в Мюнхен остава на заден план и почти никой не обръща внимание на пълния лазарет. Основната причина за това са добрите резултати на отбора. Байер също има важни футболисти, които лекуват травми: Донати, Топрак, Пападопулос и Райнарц.

Най-добрият вратар в света Мануел Нойер жъне успех след успех в колективен и индивидуален план, но и той си има "черна котка". Никой друг футболист не е вкарвал толкова често (6 пъти) на Нойер в официални мачове, колкото нападателят на гостите Щефан Кислинг.

Леверкузен мина през труден етап от сезона и се върна в челната тройка, но като гост има само две победи в шест мача в първенството. Байерн няма загубена точка на свой терен във всички турнири, но ако ще бъде спрян насред "Алианц Арена", един от малкото варианти е именно Байер.

"Аспирините" често предлагат труден за преглъщане хап на своите опоненти и с оглед добрия колектив, който успя да изгради Роджър Шмидт, ние ще заложим на частичната изненада, залагайки на равенство.


Резултат:  Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен  1:1