Полузащитникът на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер е все по-близо до завръщането си в игра, след като днес направи първа тренировка от началото на сезона.

Радостната новина бе съобщена на сайта на германския първенец, като в профила на клуба в социалната мрежа Туитър беше публикувано и видео, на което се вижда как Швайни се насочва към заниманието на отбора.


Той проведе първата си тренировка през кампанията без видими проблеми и по всяка вероятност ще бъде в групата на Байерн за шампионатния мач с Хофенхайм на 22 ноември.

Вторият капитан на Байерн не е играл официален мач от финала на световното първенство по футбол в Бразилия, където бе един от най-добрите на терена. В началото на август той взе участие в контролата срещу сборен отбор от Мейджър Сокър лигата, но получи травма заради грубо влизане на съперников футболист.

30-годишният халф лекуваше контузия в лявото коляно и през последните няколко месеца се подготвяше по индивидуална програма.

Завръщането на Швайнщайгер съвпадна с 31-ия рожден ден на капитана на баварците Филип Лам, който също бе част от заниманието, тъй като през лятото се отказа от националния отбор.