С хеттрик на Томас Мюлер Байерн Мюнхен победи Айнтрахт Франкфурт с 4:0 като гост в двубой от 11-ия кръг на германската Бундеслига, който се игра на стадион "Комерцбанк-Арена".

Момчетата на Пеп Гуардиола откриха резултата в средата на първата част чрез Томас Мюлер, който се разписа с коляно. Малко след това нов негов гол беше отменен заради засада.

В средата на второто полувреме Мюлер оформи своя хеттрик в рамките на три минути. Втора асистенция записа Франк Рибери, а с голов пас се отличи и Марио Гьотце. Малко преди края се разписа и Джердан Шакири.

Шампионът и лидер в първенството Байерн събра 27 точки на върха, докато Айнтрахт допусна четвърта поредна загуба и остава с 12 пункта на 12-а позиция.


Байерн сътвори първата опасна атака още в първите минути след началния съдийски сигнал. Томас Мюлер беше изведен по левия фланг на атаката и се опита да намери Левандовски, но Рус се намеси в точния момент. На отсрещната врата пък Александер Майер стреля неточно.

В средата на първото полувреме Байерн откри резултата след поредица от силни атаки. Рибери игра на двойно подаване с Левандовски и подаде към Мюлер, чийто първи удар бе отразен от Видевалд, но футболистът на гостите направи добавка на празна врата с коляно.

Малко след това се стигна до дискусионен момент, защото бе отменен гол на шампионите. Марио Гьотце копна зад защитата към Мюлер, който овладя на гърди за Лам. Капитанът му върна и Мюлер вкара на празна врата, но съдийската бригада маркира засада.

Пет минути преди края на първото полувреме Сеферович отне топката и отправи прострелно центриране към първата греда, където Данте и Мануел Нойер успяха да изчистят в ъглов ъглов след дружни усилия. После Майер стреля свирепо от фаул, но Нойер спаси.

В 43-тата минута Байерн пропусна златна възможност да удвои преднината си. Хуан Бернат се изстреля отляво и центрира остро и успоредно на голлинията. По щастливо стечение на обстоятелствата топката мина през купа от играчи и стигна до Левандовски, който остана сам срещу вратаря, но направи слабо първо докосване и Видвалд улови.

Десетина минути след подновяването на играта Томас Мюлер центрира отляво меко към Роберт Левандовски, но неговият удар с глава беше спасен от Видвалд.

В 64-тата минута Байерн нанесе втори удар. Филип Лам копна прекрасно към Франк Рибери, който се измъкна зад гърба на защитата, но не прояви егоизъм и сервира топката за свободния Томас Мюлер. Той нямаше какво друго да стори, освен да се разпише за втори път.

Само три минути по-късно Мюлер оформи своя хеттрик. Рибери изпълни странично хвърлен към Гьотце, който копна към Мюлер и той се справи с двама бранители, за да матира Видвалд с удар по земята. така Мюлер реализира своя шести гол през сезона в Бундеслигата.

Четвърт час преди края на редовното време Мюлер подаде вдясно към Рафиня, който върна почти от аутлинията към влезлия като резерва Джердан Шакири, но неговият удар профуча над напречната греда.

Малко след това Гьотце бе изведен сам срещу Видвалд, но позволи на вратаря да избие топката. В 84-тата минута Гьотце слаломира между трима бранители и пак остана сам срещу вратаря, но Видвалд скъси ъгъла и спаси.

Две минути след това Франкфурт получи четвърти гол. Видвалд блокира Робен, но холандецът върна към Роде. Той стреля технично, а до близката греда Шакири подложи крака си.

 

Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен  0:4

0:1  Томас Мюлер - 22'

0:2  Томас Мюлер - 64'

0:3  Томас Мюлер - 67'

0:4  Джердан Шакири - 86'

 

Айнтрахт:  Видвалд, Рус, Андерсон, Ошипка, Чандлър, Медойевич, Хасебе (Игньовски - 90'), Щендера (Кител - 67'), Айгнер (Пиазон - 82'), Сеферович, Майер

Байерн: Нойер, Данте, Боатенг, Рафиня, Бернат, Алонсо, Лам (Роде - 72'), Рибери (Шакири - 76'), Мюлер, Гьотце, Левандовски (Робен - 68')