Полузащитникът на Рома Миралем Пянич призна, че през 2008 година е отказал трансфер в Байерн Мюнхен. Двата тима излизат един срещу друг тази вечер от 21.45 часа българско време в сблъсък от груповата фаза на Шампионската лига, а Пянич и компания ще търсят реванш за разгромната загуба с 1:7 от мюнхенци насред Рим.

"Заминах за Мюнхен, за да обсъдя трансфер в Байерн, когато бях на 18 години. Нищо не се е объркало, причината за проваления трансфер беше решението ми да отида в Лион. Сметнах, че това е по-добрата опция за мен", призна Пянич пред Goal.com.

"Не смятах, че тогава още бях готов за толкова голям клуб като Байерн. Затова реших да остана във Франция. Вече знаех езика и хората ме познаваха, затова Лион се оказа най-добрата опция пред мен. Не съжалявам за решението си, то беше правилно за времето си."

"Бих се радвал на равенство тази вечер. Убеден съм, че резултат от сорта на 7:1 няма да се повтори никога повече. Видяхме нещо подобно с Бразилия на световното първенство. Двубоят тази вечер ще бъде доста по-равностоен."

"Ние не говорим за реванш, а да вземем точка, защото тя би ни оставила в добра позиция да се класираме напред. Мачът срещу Манчестър Сити е най-важният за нас", завърши своя коментар Миралем Пянич.