Байерн Мюнхен срази клетия Хамбургер при гостуването си на "Имтех Арена" и постигна успех с 3:1.

Гостите тотално надиграха противника си и дори преднината им можеше да бъде доста по-убедителна. Стражът на домакините Дробни обаче направи невероятен мач. 

Мачът бе от втория кръг на турнира за Купата на Германия и след него "Баварците" продължават напред в надпреварата и са с една крачка по-близо към защитата на трофея си.

Левандовски, Алаба и Рибери вкараха головете за тима от Мюнхен в 7-ата, 44-ата и 55-ата минути. Ласога реализира почетен гол за домакините в 85-ата минута.

Мачът ще се отчете с груби съдийски грешки. В 20-ата минута чист гол на Мюлер бе отменен заради несъществуваща засада, а при втория гол на Байерн точно преди подаването на Алаба имаше тъч, който бе отсъден за гостите , макар че Лам игра последен с топката.

Това бе 13-и пореден мач в който Хамбургер няма успех над "Баварците" във всички турнири.
 



Срещата започна с първи шанс за домакините да открият резултата, след като във 2-ата минута Ласога отправи много мощен удар от няколко метра, но топката попадна право в ръцете на Нойер.

В 7-ата минута Вестерман направи ужасяваща грешка, след като върна прекалено слабо топката към вратаря. 

Мюлер обаче открадна топката и подаде към Левандовски. Първият удар на поляка бе блокиран от Джору, който изби от голлинията. Нападателят на гостите обаче при втория си опит не сгреши и вкара във вратата от близка дистанция.

Домакините пък получиха тежък удар в 18-ата минута, след като Ирачек бе принуден да напусне терена принудително и бе сменен.

В 20-ата минута отмениха гол на Мюлер заради измислена засада. Той бе изведен прекрасно от Левандовски сам срещу вратаря, след което го преодоля и реализира. Попадението обаче не бе зачетено, което бе груба съдийска грешка.

Неволите пред домакините продължиха с пълна сила и те така и не успяваха през следващите минути да създадат стойностна атака.

Головите положения до края на полувремето обаче липсваха. Байерн владееше инициативата и създаваше добри атаки, но нищо повече.

В 42-ата минута Рибери опита да изведе Левандовски в наказателното поле, но пасът му бе прекалено силен.

Секунди след това пък Дробни спаси удар на Лам, който засече едно ниско центриране с крак. След това пък Вестерман изчисти топката.

В 44-ата минута Алаба удвои преднината на гостите. Той отправи феноменален удар от около 25 метра и матира Дробни. 

Преди това обаче се създаде спорна ситуация за тъча от който тръгна опасността, тъй като Лам игра последен с топката. Реферът обаче отсъди тъч за гостите.

Второто полувреме започна с добро темпо. Десетина минути след подновяването на играта Ласога засече с глава центриране, но прати топката в аут.

В 54-ата минута след неприятен рикошет гостите стигнаха до трети гол. Рибери отправи хубав удар от дистанция, който обаче рикошира в крака на Джору и влезе във вратата.

Няколко минути след това гостите бяха на косъм от нов гол, но удар на Мюлер от наказателното поле се спря право в тялото на Дробни.

В 65-ата минута Левандовски се опита да прехвърли излезлия пред наказателното си поле Дробни, но ударът му не сполучи. 

Десетина минути след това Рибери отправи страхотна тупалка от воле около границата на наказателното поле, но Дробни със сетни сили успя да спаси.

В 83-ата минута Рибери бе изведен сам срещу Дробни, но стражът стигна първи до топката и успя да я изчисти в тъч. 

Две минути след това Ласога вкара гола на честта, след като бе намерен с перфектно центриране в малкия пеналт от Ван дер Ваарт и с глава реализира. Дробни се отчете със страхотни спасявания в следващите минути след удари на Рибери и Мюлер. 

В последните секунди Мюлер пропусна на празна врата и от два метра прати топката в аут, а до края нямаше повече голове.

ХАМБУРГЕР - БАЙЕРН МЮНХЕН 1:3
0:1 Левандовски 7'
0:2 Алаба 44'
0:3 Рибери 55'
1:3 Ласога 85'

ХАМБУРГЕР: Дробни, Джору (69 - Ван дер Ваарт), Вестерман, Ощролек, Ирачек, Мюлер, Холтби, Стибер, Арслан (61 - Качар), Гьотц, Ласога

БАЙЕРН: Нойер, Лам (65 - Роде), Рафиня, Боатенг, Алаба, Данте, Чаби (70 - Хойберг), Рибери, Бернат, Мюлер, Левандовски (75 - Писаро)