Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц е на мнение, че баварците и Борусия Дортмунд са локомотивите на Бундеслигата. Днес електронното издание Goal.com публикува втората част от интервюто с боса на германския първенец.

"Когато Хави Мартинес скъса коленни връзки в мача за суперкупата срещу Борусия Дортмунд, ние трябваше спешно да вземем нов човек. Бяхме наясно, че ще бъде трудно, но привлякохме Алонсо и Бенатия, нещата се получиха. Алонсо влезе в ролята си много доминантно, Бенатия ще даде още по-голямо качество на тима", започна Румениге.

"При трансферите имаш нужда от късмет. Не е достатъчно само да изсипеш парите на масата. Нещата трябва да се получат. За Алонсо си говорихме с Гуардиола месеци преди привличането му. Алонсо беше в мислите на Пеп още тогава. Чаби доказа, че не е твърде стар."

"За първи път чувам, че тогава съм дал вето, за да запазя авторитета на Швайнщайгер. Трябва да се освободим от мисълта, че Байерн има 11 титуляри. Не става дума за бъдещето на Бастиан. Ние следваме двустълбовия модел."

"Единият: пръскаме много пари за играчи като Рибери, Робен и Нойер. Другият: Създаваме играчи в школата като Швайнщайгер, Лам, Томас Мюлер, Бадщубер, Гаудино, Лукас Шол. Байерн се нуждае от трима-петима таланти и 18-20 топ-футболисти в състава."

"Байерн има голям плюс и това е Гуардиола, защото футболисти като Алонсо, Роберт Левандовски и Марио Гьотце искаха да работят с него. Ние сме много доволни от Пеп, той работи с голям интензитет и качество, което не съм виждал досега. Той иска да спечели и Шампионската лига с нас."

"Той променя схемата не заради съперника или загубен, мач, а защото постоянно се развива. Често прави неща, които ние от трибуната не приемаме лесно. Започва с трима защитници, след десет минути играем с четирима отзад. Но смятам, че нашата система създава трудности на съперниците. Пеп ни дава различно ДНК, ставаме непредсказуеми."

"Ще бъда откровен - нямам представа колко интересен е Марко Ройс. За него казах само, че съм наясно с клаузата му за откупуване. Тя не беше тайна, поне не и за вътрешни хора. Моите колеги от Дортмунд обаче реагираха доста нервно."

"Ние имаме интерес от силна конкуренция, а не да ставаме шампиони с 19 точки разлика. Защото тогава се губи емоцията, а футболът е емоция. Най-красивата ни титла не беше някоя от последните две, а онази през 2001 година, когато станахме шампиони в последната секунда в Хамбург. Онова беше експлозия."

"Историята показва, че сме имали сезони, в които сме много силни. В моите очи ние и Борусия Дортмунд сме локомотивите на Бундеслигата. Ние мотивираме и задвижваме останалите клубове, караме ги да стават по-добри. В крайна сметка от това ще спечели германският футбол", допълни Румениге.