Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола увери, че баварците съвсем скоро ще започнат да вкарват повече голове. От началото на сезона германският първенец е изключително постен в отбелязването на попадения, като нито веднъж досега най-резултатният отбор в Бундеслигата след шестия кръг не е имал едва 11 вкарани гола.

В Шампионската лига Байерн също изпитва трудности в реализирането. Въпреки двете победи и шестте точки в актива си, мюнхенци са вкарали само две попадения.

"Все още се намираме в началото на месец октомври, но искаме да останем на върха и след паузата за мачовете на националните отбори. Много съм доволен от отбора, футболистите тренираха добре. Доволен съм и от резултатите", започна Гуардиола на днешната пресконференция.

"Доволен съм, защото в нашия клуб трябва винаги да побеждаваш. Всичко е наред и по време на тренировъчните сесии. Много се радвам от събирането ни на Октоберфест в неделя. Вече съм бил там веднъж. Не, няма да пия много бира..."

"Едва утре ще избера титулярния състав за мача с Хановер. Всичко възможно, може и да се стигне до ротации. Мануел Нойер може и да получи почивка, защото имам още двама изключителни вратари като Пепе Рейна и Том Щарке. Но Ману е изключителен в момента. Сезонът е дълъг."

"През миналата година имахме почти същия проблем по това време. Създаваме доста положения, но вкарваме малко голове. Но тази година е малко по-добре. Създаваме достатъчно положения и сме наясно с качествата на нашите нападатели. Рано или късно ще започнем да бележим много голове."

"Бастиан Швайнщайгер работи много здраво. Чух, че с всеки изминал ден е по-добре. Разбира се, че той иска скоро да се върне в игра. Но не зная кога точно ще се върне. Боатенг е много чувствителен откъм контузии и ще говоря както с него, така и с медицинския екип. Той имаше мускулни проблеми и утре ще решим какво ще правим."

"Тиаго Алкантара получава цялото време на света. Той трябва да направи последната крачка, преди да се завърне. И когато го направи, ние искаме той да бъде здрав до края на сезона. Няма да бързаме. Трябва да внимаваме, за да не се контузи отново. Имаме време, намираме се в началото на сезона."

"Като цяло съм доволен от играта ни, но все още сме далеч от желаното при изграждането на играта и в защита. Добре е, че сега е началото на месец октомври и има много време до края на сезона."

"Чаби Алонсо ползва не само главата, но и краката си. Чаби не е като Филип Лам. Не зная какво се случва с тялото му, но Алонсо може да тича, тича, тича... Но няма как да играе през три дни в продължение на пет седмици. Трябва да оставяме по-малко възможности на противниците за контраатака. "

"Считам, че Борусия Дортмунд ще се изкачи в класирането. Те са много, много голям наш конкурент. Те могат да постигнат пет, шест, седем, осем или девет поредни победи. Отново ще ни доближат. Ние сме само на две точки пред Борусия Мьонхенгладбах и трябва да внимаваме за тях."

"Също така сме само на три точки пред Байер Леверкузен. Шампион не се става през октомври, нито през декември. Може би през март, както през миналия сезон. Разбира се, че не бих искал сега да си разменим местата в класирането с Дортмунд", добави Гуардиола.