Новият защитник на Байерн Мюнхен Меди Бенатия сподели, че не е искал да напуска досегашния си отбор Рома през лятото.

"Спортният директор на Рома Валтер Сабатини ми каза, че клубът иска да ме задържи, но се нуждае от парите и затова ме продава. Това ме разстрои, защото аз исках да остана", каза 27-годишният мароканец пред списание "Кикер".

"Байерн не беше единствения топ-клуб, който ме потърси. Имах запитвания от Барселона и Реал Мадрид, както от Челси и Манчестър Сити. Байерн е сред четирите най-добри отбора в света и такава оферта не се отказва. Този клуб се бори за трофеи всеки сезон."

"Пеп Гуардиола също е една от причините да пристигна в Байерн. Той е най-добрият треньор, който един футболист може да намери в момента. Дори когато си на 27-28 години, можеш да продължиш с развитието си под негово ръководство."

"Нека бъде ясно на всички - аз бях щастлив, че се присъединявам към Байерн. Харесвам Мюнхен, въпреки че тук е малко студено. За мен няма значение дали един клуб ме купува за много пари, или ме взима като свободен агент."

"Очаквам доста освирквания от феновете на Рома в мачовете срещу тях в Шампионската лига. Досега не влизах твърдо на Тоти в тренировките, защото имахме нужда от него в официалните мачове. Този път ще е различно", закани се централният бранител, за когото баварците пръснаха около 26 милиона евро.