Байерн Мюнхен започна с победа защитата на трофея си от турнира за Купата на Германия. 

Тимът надви с лекота Пройзен Мюнстер с 4:1 като гост, като срещата бе от първия кръг на надпреварата, а противникът на германския шампион се състезава в третото ниво на немския футбол.

Холгер Бадщубер пък игра за тима за пръв път от 2012 година, като Пеп Гуардиола го пусна в титулярния състав.

Той бе измъчван от контузии, но най-после успя да се завърне в игра за отбора си.

Попаденията за гостите бяха дело на Марио Гьотце, Томас Мюлер, Давид Алаба и Клаудио Писаро, като паднаха съответно в 19-ата 29-ата, 52-ата и 73-ата минути.

Домакините вкараха почетно попадение чрез Крьоне от дузпа в 89-ата минута, а малко преди последния съдийски сигнал и гостите имаха шанс да вкарат от дузпа, но ударът на Левандовски бе спасен. 

В последните секунди домакините играха с човек по-малко заради червения картон на Хейтмайер.  

Гостите от Мюнхен започнаха агресивно срещата и натиснаха противника още от първата минута.

В 4-ата минута удар на Алаба бе изчистен в корнер, а домакините отговориха също с удар три минути след това, след като Крьоне отправи тупалка от границата на наказателното поле. Нойер обаче се намеси добре.

Въпреки превъзходството на "Баварците" през първите минути бе очевидно, че отборът не успява да завършва добре атаките си.

Все пак логичното се случи и шампионът на Германия откри резултата в 19-ата минута.

Левандовски центрира прекрасно в наказателното поле и Гьотце засече перфектно топката с глава пред малкия пеналт, за да даде аванс на отбора си.

В 23-ата минута халфът се опита да върне жеста на бившия си съотборник в Борусия и го намери отлично в наказателното поле, след което полякът се освободи от противников бранител, но бе блокиран от стража на домакините.

Две минути след това Мюлер пробва късмета си от 17-18 метра, но топката мина съвсем близо до гредата.

В 29-ата минута Байерн вкара и втори гол чрез Мюлер. Левандовски и Лам направиха хубава двойна комбинация, след което топката рикошира в противников футболист, в опит да я изчисти, и достигна до атакуващия играч на гостите. Той от своя страна с хубав удар около точката на дузпата реализира.

В 36-ата минута и Бернат можеше да се разпише, след като бе намерен от Левандовски на добра позиция, но ударът му от няколко метра бе спасен. 

Той обаче се намеси неубедително и изби топката, като домакините имаха късмет, че Данте не бе точен при добавката.

Второто полувреме започна с добър шанс за  гостите да стигнат до трети гол, но ударът на Левандовски бе спасен умело от противниковия вратар.

Все пак в 52-ата минута Алаба се разписа за класическия резултат. Той отправи изключителен удар от малко над 20 метра и матира противниковия страж.

Съвсем логично, с оглед на класическия резултат в полза на гостите, темпото на игра поспадна през следващите минути и на терена не се създаде нищо кой знае колко интересно.

В 70-ата минута Писаро отправи удар от дистанция с цел да изненада противниковия страж, но топката мина покрай гредата и не намери целта.

В 73-ата минута Писаро също се разписа за 0:4. Той бе изведен от Мюлер в наказателното поле, след което технично копна топката да прехвърли вратаря и реализира. Силите на домакините стигнаха за почетен гол от дузпа, дело на Крьоне, в 89-ата минута. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Боатенг в наказателното поле.

В последните секунди на мача гостите също получиха дузпа, след като Хейтмайер събори като последен в отбраната Левандовски и заради това получи червен картон, но ударът на поляка бе спасен от вратаря. 

ПРОЙЗЕН МЮНСТЕР - БАЙЕРН 1:4

0:1 Гьотце 19' 0:2 Мюлер 29'  0:3 Алаба 52' 0:4 Писаро 73' 1:4 Крьоне 89' дузпа

Съставът на Байерн: Нойер, Лам (78 - Гаудино), Боатенг, Алаба, Бадщубер (78 - Роде), Данте, Шакири (58 - Писаро), Гьотце, Бернат, Мюлер, Левандовски