Ювентус започна ужасяващо 2011 г. Бианконерите загубиха първия мач за годината и то у дома. Старата госпожа падна 1:4 от Парма. Това бе първо поражение на Юве от 23 септември насам. Ювентус нямаше загуба в последните 18 официални мача, като от тях 13 бяха в Серия А. Бианконерите паднаха за последно срещу Палермо с 1:3.

Два гола за Парма вкара бившия играч на Юве Себастиян Джовинко. По един добавиха Ернан Креспо от дузпа и Вилиани. За Бианконерите точен бе Никола Легроталие. Юве игра почти цял мач с 10 души. Червен картон за ритник без топка получи Фелипе Мело още в 16-ата минута.

В лазарета на Юве са само четирима – Ринаудо, Де Челие, Якуинта и Мартинес. Двама обаче бяха наказаните за този мач - Бонучи и Джандонато. Треньорът Делнери заложи в атака на тандема Куалиарела – Дел Пиеро. Те обаче бяха заедно на терена само 6 минути. В защита на мястото на Бонучи застана Легроталие.

Валери Божинов въобще не попадна в групата за мача на Парма. Срещу бившия си тим резерва остана новото попълнение на Дуковете - Рафаеле Паладино. Титуляр обаче бе друг бивш играч на Юве – Себастиян Джовинко, той патнираше на Ернан Креспо и Вилиани в атаката на гостите.

Началото бе кошмарно за Юве. Още в 6-ата минута Куалиарела се контузи и бе изнесен на носилка. Голмайсторът на Юве за сезона с 9 гола бе сменен от Амаури. Травмата на Куалиарела е в коляното. Амаури записа първия си мач от ноември насам. Очакваше се той дори да бъде титуляр, но Делнери го остави на пейката.

Малко след това се стигна до първата спорна ситуация за 2011 г. в Серия А. Красич проби в наказателното поле и падна. Сърбинът очакваше дузпа, но рефера Де Марко не отсъди нищо. Повторенията показаха, че Красич пада преди да има контакт със съперника.

Нещата станаха още по-лоши за Юве в 16-ата минута, когато Фелипе Мело бе изгонен. Бразилецът се сблъска с Масимо Пачи и след като съперника падна на земята го изрита в лицето. Де Марко веднага му показа червен картон. Със сигурност Мело ще бъде наказан за доста време.

И въпреки това Юве бе близо до откриването на резултата. Дел Пиеро изпълни перфектно фаул, Миранте изпусна топката, но успя да я затисне на голлинията. Там Киелини се хвърли и я вкара във вратата и тръгна да се радва. Реферът обаче отсъди нарушение срещу вратаря и отмени попадението.

След половин час игра Делнери направи рокада, за да може отбора му да разполага с четирима в полузащита. Дел Пиеро бе сменен от Симоне Пепе. Но това явно не помогна, защото Парма поведе точно преди паузата.

В 41-ата минута Дзакардо проби отдясно и центрира добре. Масимо Гоби стреля с глава, но Сторари направи невероятно спасяване. Все пак Себастиян Джовинко притича и се разписа с добавка. Това бе втори гол за бившия играч на Юве от началото на сезона. Той даде аванс на Дуковете на почивката.

А второто полувреме започна още по-трагично за Юве. В 48-ата минута бианконерите пуснаха нов гол. При една контраатака се оказаха четирима играчи на Парма срещу трима на Юве. Вилиани стигна до аутлинията и центрира към Джовинко, който овладя и с диагонален удар вкара втори гол срещу бившия си тим. Младокът Сьоренсен не успя да се намеси добре в отбрана.

Малко след гола Делнери направи последната си смяна. Пусна Сисоко на мястото на слабо представящия се Сьоренсен. Малко след това Ювентус нацели гредата. Пепе изпълни чудесно фаул, но топката срещна дясната греда на Миранте. Все пак подема в играта на Юве доведе до гол.

В 60-ата минута Акуилани центрира чудесно от корнер към далечната греда, където Никола Легроталие я засече във вратата за 1:2. Това бе първи гол на Легроталие за сезона.

Надеждите на Юве за обрат бързо бяха попарени. 2 минути след това Парма получи дузпа. Киелини събори в наказателното поле Ернан Креспо. Аржентинският ветеран сам изпълни дузпата и направи 3:1. Това бе седмия гол на Креспо този сезон. Това е най-резултатната му кампания  в калчото от 2006/07. Той има и два гола за Купата на Италия.

В следващата атака Юве имаше шанс да намали. Красич проби и стреля по диагонала, но покрай вратата. След това Креспо бе сменен от Паладино и Парма даде шанс на още един бивщ играч на Юве да блесне. В 73-ата минута Джовинко комбинира добре с Кандрева, който стреля силно, но Сторари успя да спаси.

Малко преди края резервата Тони Калво можеше да направи загубата на Юве още по-болезнена. Той засече с глава центриране на Вилияни, но не уцели вратата. Все пак Парма стигна до четвърти гол в добавеното време. Калво стреля добре, но Сторари изби. Вилиани обаче бе на място, за да се разпише с добавка.

За първи път в историята Ювентус загуби два пъти поред от Парма. Бианконерите паднаха и през май миналата година с 2:3. Юве остава на пет точки зад лидера Милан, който играе по-късно днес.

ЮВЕНТУС – ПАРМА 1:4

0:1 Джовинко 41
0:2 Джовинко 48
1:2 Легрогалие 60 1:3 Креспо 62 дузпа
1:4 Вилиани 90

Червен картон: Мело (Ю) 16

ЮВЕНТУС: Сторари, Сьоренсен (56 Сисоко), Легроталие, Киелини, Гросо, Красич, Акуилани, Мело, Маркизио, Куалиарела (6 Амаури), Дел Пиеро (30 Пепе)

ПАРМА: Миранте, Дзакардо, Палета, Пачи, Гоби, Мороне, Дземайли, Кандрева, Джовинко (87 Тони Калво), Креспо (65 Паладино), Вилияни