Италианският гранд Ювентус не успя да открие новия си стадион "Ювентус Арена" с победа. "Бианконерите" завършиха 1:1 срещу английския Нотс Каунти в приятелска среща, която бе първа на новия терен.

Голът за "Старата госпожа" падна в 53-тата минута. Отбеляза го Лука Тони, който добави след изпълнение на дузпа от Фабио Куалярела.

Лий Хюз изравни за англичаните в самия край на мача след разбъркване в малкото наказателно поле на Ювентус.  



Мачът започна с около 40-минутно закъснение заради продължителната церемония по откриването на стадиона. Въпреки че се очакваше Ювентус да излезе с розови фланелки през първото полувреме, "Старата госпожа" заложи на традиционния си черно-бял екип, а Нотс Каунти излезе с райе от тъмносиньо и светлосиньо.

Макар че контролираше средата на терена и видимо превъзхождаше съперниците си от Албиона, Ювентус не съумя да ги застраши сериозно през първото полувреме. Нотс Каунти пък се защитаваше добре и умело отбиваше атаките на известния си противник.  

Първата опасност в мача дойде в 9-тата минута, когато Алесандро Матри отправи точен удар към вратата на англичаните, но вратарят Бърч беше на мястото си и улови топката.

Няколко минути по-късно Симоне Пепе стреля опасно с глава, но също не успя да отбележи.

В 20-тата минута нападателят на "бианконерите" Матри отново остана непокрит. Въпреки че не последва шут, кълбото попадна у новото холандско попълнение Елиа, който обаче бе неточен.

Ювентус продължи да застрашава вратата на Нотс Каунти, макар и безуспешно. В 28-ата минута капитанът на "Старата госпожа" Алесандро Дел Пиеро отправи силен удар, който мина високо над напречната греда.

Малко по-нататък Пепе повтори изпълнението на ветерана в състава на Ювентус. Дясното крило не успя да намери целта след центриране на Елиа.

Междувременно отборът от английската Лига 1 показа, че също може да бъде опасен. В 42-ата минута Нотс Каунти получи правото да изпълни пряк свободен удар. 30-годишният капитан на нотингамските "свраки" Нийл Бишъп застана зад топката и със силен шут я прати право в ръцете на Буфон.      

Втората част започна с натиск на Ювентус. В 47-ата минута парагваецът Естигарибия, който влезе на полувремето и раздвижи халфовата линия на "бианконерите", центрира от фаул, но Бонучи стреля неточно с глава.

Първият гол на новия стадион на Ювентус падна няколко минути по-късно. Съдията отсъди дузпа за тима от Торино, а Куалярела се нае да я изпълни. Въпреки че ударът на италианския нападател попадна в очертанията на вратата, Бърч улови ъгъла и изби топката. Тя обаче се отклони в краката на смяната Лука Тони и той не сбърка – 1:0 за Ювентус в 53-тата минута.

Постепенно мачът се ожесточи. Микеле Пациенца, дошъл от Наполи, получи жълт картон за грубо нарушение. Същото се се случи и с резервния вратар на Нотс Каунти Стюърт Нелсън.

В 64-ата минута Нотс Каунти записаха едно от най-опасните си положения в мача. След центриране от корнер Хейдън Холис отправи удар с глава, но Сторари се намеси класно.

След като Нотс Каунти натисна, логичното се случи няколко минути преди края на мача, когато след разбъркване в малкото наказателно поле пред Манингер резервата Лий Хюз се разписа и така помрачи откриването на новия стадион на Ювентус.

В крайна сметка двубоят завърши 1:1. "Бианконерите" ще се надяват да постигнат първа победа на "Ювентус Арена" в неделя, когато играят срещу Парма.


Ювентус – Нотс Каунти 1:1

1:0 Тони 53

1:1 Л. Хюз 87

Ювентус: Буфон, Мота, Барзагли, Бонучи, Де Челие, Видал, Пациенца, Пепе, Дел Пиеро, Елиа, Матри (Сторари, Пирло, Киелини, Калоджеро, Естигарибия, Куалярела, Тони, Лихтщайнер, Манингер)

Нотс Каунти: Бърч, Кели, Едуардс, Пиърс, Стърлинг, Махон, Бишъп, Рейвънхил, Алън, Хоули, Демонтаняк (Нелсън, Л. Хюз, Холис)