Проблемите никога не идват сами. Това изпита и Ювентус, който не само загуби от Щутгарт с 0:1 в Шампионската лига, но изгуби още играчи заради контузии. Така за мача с Интер в неделя Тиаго Мота ще може да разчита само на 17 полеви играчи, които са здрави. 

След триминутна загрявка преди снощния мач от Шампионската лига Дъглас Луис отпадна за мача заради мускулен дискомфорт, а вече са насрочени прегледи днес в J Medical. "Имаше малка болка, като предпазна мярка лекарите го спряха: изглежда, че не е нищо сериозно, но нямаше нужда от това", призна спортният директор Джунтоли няколко минути преди началния съдийски сигнал.

Ясно е, че окончателният отговор ще дойде едва след прегледите днес, но само четирите дни, които ни делят от Дерби д'Италия, не помагат на Мота. Дори и да се изключат контузии и да става въпрос само за умора, както се случи с Маккени срещу Лацио, вероятно ще се опитат да не рискуват.

Няма добри новини и за Туун Коопмайнерс. Нидерландецът, който е извън игра от полувремето на мача на Юве срещу Каляри на 6 октомври заради последиците от удара в ребрата, понесен срещу Лайпциг (който по-късно се оказа леко разместена фрактура на ребро), все още усеща болки и въпреки силното му желание да се завърне срещу нерадзурите, вероятно подходящият ден да го видим отново на терена може да бъде мачът срещу Парма в средата на седмицата на 30 октомври. За всеки случай, със специална броня, която да смекчи евентуални удари.

Накрая и Нико Гонзалес. Той също стана "жертва" на нощта в Лайпциг (излезе от игра в 12-ата минута), а месеца пауза, която му предписаха изтича на 2 ноември, когато Юве гостува в Удине. Тиаго Мота разчита на него и следващата седмица ще бъде решаваща за преценката на наличността му. Без обаче да се рискува нищо, като се има предвид, че аржентинецът пропусна съответно 10 и 22 мача с Фиорентина заради мускулни проблеми през последните два сезона. Междувременно за мача срещу Интер Юве ще разполага само със 17 играчи в движение.