Ювентус се изравни по точки с лидера в класирането Наполи след като победи с 1:0 Лацио в мач от осми кръг на Серия А. Щастлив автогол на Марио Хила в 86-ата минута донесе успеха на бианконерите. Те вече имат 16 точки и са допуснали само 1 гол от осемте кръга до тук. Лацио остана с 13 пункта. Орлите играха повече от час с човек по-малко, след като Алесио Романьоли бе изгонен.

Бианконерите все още са непобедени, но заради четири равенства бяха с равни точки с хората на Марко Барони преди мача. Франсиско Консейкао беше наказан, а Туун Коопмайнерс, Нико Гонсалес, Уестън Маккени, Арек Милик и Глейсън Бремер бяха контузени. Мануел Лазари не пътува до Торино за Лацио, а Матео Гуендузи стартира, въпреки че бе с травма.

Мачът започна много равностойно, но играта се промени в 24-ата минута, когато Душан Влахович с пас с едно докосване изведе Пиер Калулу на чиста позиция пред вратата. Той бе повален от Алесио Романьоли и макар рефера да не отсъди нищо, ВАР го извика на монитора и последва червен картон за защитника.

Свободният удар на Влахович мина покрай гредата и той стреля от воле под натиска на Адам Марушич, а Федерико Гати не успя да уцели от шест метра. Влахович имаше най-добрия шанс в 57-ата минута, когато се нахвърли върху отразен удар на Хефрен Тюрам, но нацели напречната греда. Минути по-късно центриране на Тим Уеа премина през Влахович и стигна до Дъглас Луис, който с глава стреля покрай гредата. 

Първото истинско спасяване на Иван Проведела в 81-ата минута, когато той се спусна да боксира удара на Влахович. Освен това дори не му се наложи да се движи, тъй като ракетата на Николо Фаджиоли от дистанция беше право в него, но Ювентус намери своя пробив с късмет. Марио Хила беше в идеална позиция да изчисти центриране на Хуан Кабал отляво, но изтощеният защитник не уцели добре топката и от шест метра я прати в собствената си врата. От известно време той куцаше, а Лацио беше направил всичките си смени. Василие Аджич направи дебют за Ювентус, като също стреля добре, но Провадел спаси.