Ювентус потвърждава, че звездата Туун Коопмайнерс е получил контузия в ребрата и възстановяването му ще бъде "оценено според симптомите". Коопмайнерс се оттегли от националния отбор на Нидерландия за международната пауза през октомври поради контузия. Ювентус вече изясни естеството на проблема на халфа, след направени изследвания в Торино в четвъртък сутринта.

От клуба пуснаха официално изявление. "Туун Коопмайнерс, след като продължиха болезнените симптоми, които изпита в края на първото полувреме на мача срещу Каляри, тази сутрин премина диагностични изследвания в J|Medical, които показаха наличието на леко разместена фрактура на второто дясно предно ребро", се казва в изявлението на Старата госпожа. "Играчът ще премине през подходяща терапия и възстановяването му ще бъде оценено според симптомите му."

Според Sky Sport Italia това означава, че Коопмайнърс със сигурност ще пропусне следващия мач от Серия А срещу Лацио на стадион "Алианц" в Торино. Веднага след почивката на гигантите от Серия А им предстоят три ключови мача. След Лацио те ще срещнат Щутгарт в Шампионската лига и Интер в Серия А. "Тутоспорт" съобщи в сряда, че Коопмайнерс е под въпрос за всички следващи три мача на Ювентус. През август Коопмайнерс се присъедини към Ювентус с постоянен договор за 51,3 млн. евро плюс добавки от Аталанта. Той е дал една асистенция в седемте си участия с екипа на "бианконерите" през този сезон.