С човек по-малко на терена Ювентус постигна голяма победа, след като надделя с 3:2 при гостуването си на РД Лайпциг в мач от 2-ия кръг на Шампионска лига. В герой на мача с два гола се превърна Душан Влахович, а магическо попадение за победата вкара Франсиско Консейсао.

На два пъти точен беше и Бенджамин Шешко, като при втория случай той вкара от дузпа. Червен картон за Юве пък получи вратарят Микеле Ди Грегорио, но това не попречи на италианския колос да стигне до успеха.

В класирането Юве има пълен актив от 6 пункта, докато Лайпциг още очаква първата си точка в новия формат на турнира. В следващия кръг торинци играят с друг отбор от Бундеслигата, но у дома - Щутгарт, докато "Биковете" приемат Ливърпул. Срещите са съответно на 22 и 22 октомври.


Първото полувреме на "Ред Бул Арена" в Лайпциг не предложи много интересни моменти. Още до 12-ата минута Юве извърши две принудителни смени - Глейсон Бремер напусна със съмнения за тежка контузия, Нико Гонзалес също получи травма. На техните места се появиха съответно Федерико Гати и Франсиско Консейсао.

След малко повече от четвърт час игра Душан Влахович прати топката в аут от удобна позиция, после и Теун Коопмайнерс не уцели вратата след далечен изстрел. След точно половин час игра германците поведоха. Бенджамин Шешко се изстреля като ракета в наказателното поле, за да овладее фантастичен прехвърлящ пас на Люис Опенда. Националът на Словения отправи мощен изстрел, топката се отби в напречната греда и влетя в мрежата за 1:0!

В 37-ата минута Влахович се строполи в наказателното поле и Юве поиска дузпа. След намесата на ВАР главният съдия Франсоа Летексие реши, че няма основание да посочи бялата точка и играта продължи. До края на полувремето Юве натискаше, но не стигаше до опасни положения. Единствено далечен шут на Николо Фаджоли премина в опасна близост от целта.

Втората част започна с масивен натиск на "бианконерите" и в 49-ата минута Коопмайнерс се озова на отлична позиция и отправи удар, но в гредата. Секунди по-късно Юве заслужено изравни. Влахович отправи изстрел от движение в наказателното поле и преодоля вратаря за 1:1!

В 54-ата минута Лайпциг пропусна отново да поведе, след като хубавото изпълнение на Опенда се отби в дясната греда. След час игра Микеле Ди Грегорио получи директен червен картон за игра с ръка извън наказателното поле. При ситуацията вратарят на Юве спря откъсващия се сам срещу него Опенда, но с висока цена. В игра се появи Матия Перин, а от полевите играчи Кенан Йълдъз напусна терена.

Неприятностите за "Старата госпожа" не спряха дотук. От последвалия фаул, топката се отби в ръката на появилия се секунди по-рано в игра Дъглас Луис и "Биковете" получиха дузпа. Зад топката застана Шешко, който не остави шансове на Перин с удар в десния ъгъл - 2:1!

Юве не се предаде и в 69-ата минута отново изравни резултата след фантастичен завършек на Влахович от границата на наказателното поле. Сръбският стрелец не загуби много време в изстрелването на снаряд, прелетял покрай вратаря и под напречната греда за 2:2!

Второто полувреме продължи да бъде изключително зрелищно и Опенда отново нацели гредата, а последвалият му шут излезе в аут. Така се стигна до 83-ата минута, когато Юве спечели мача. Консейсао се подигра с двама противници в наказателното поле и с удар в далечния ъгъл оформи крайното 3:2!

Дълбоко в добавеното време Шешко можеше да оформи хеттрика си, но не успя да преодолее Перин от чиста позиция.

РБ Лайпциг - Ювентус 2:3

Голмайстори: 1:0 Шешко (30), 1:1 Влахович (50), 2:1 Шешко (64-д), 2:2 Влахович (69), 2:3 Консейсао (83)