Манчестър Юнайтед наблюдава бившия треньор на Ювентус Макс Алегри като потенциален заместник на Ерик тен Хаг, след като мрачният старт на сезона продължи с домакинско поражение срещу Тотнъм с 3:0. Според Caughtoffside.com натискът върху тен Хаг се засилва и предстоящите мачове на "червените дяволи" ще бъдат решаващи за бъдещето на холандския мениджър, тъй като някои видни фигури в клуба смятат, че Алегри може да е правилният профил, който да го наследи.

Манчестър Юнайтед взе само седем точки от първите си шест мача във Висшата лига и вече изостава на осем точки от лидера Ливърпул, като не успя да спечели и дебютния си мач в Лига Европа срещу ФК Твенте, завършил 1:1.

Алегри в момента е без отбор, след като бе уволнен от Ювентус в края на миналия сезон. Той е в списъка на Манчестър Юнайтед за заместник на Тен Хаг, ако холандският мениджър не успее да обърне хода на нещата след лошия старт на сезона. Последното домакинско поражение на "червените дяволи" с 3:0 от Тотнъм хвърли допълнителни съмнения върху Тен Хаг и, макар че в момента позицията му все още се смята за сигурна, клубът проучва алтернативни варианти, в случай че резултатите не се подобрят скоро.

Манчестър Юнайтед се готви да играе с Порто в Лига Европа, а след това ще се изправи срещу Астън Вила и Брентфорд във Висшата лига. Caughtoffside.com съобщи, че Алегри е потенциален кандидат, когото клубът наблюдава, въпреки че до момента не са водени конкретни разговори. Алегри приключи втория си престой в Ювентус през май 2024 г., тъй като бе уволнен от бианконерите след победата на неговия отбор във финала на Копа Италия, при която той загуби самообладание в края на един изпълнен с напрежение сезон.

Въпреки това, с доказан опит в победите, който включва шест титли в Серия А с Милан и Ювентус, три Суперкупи на Италия и пет трофея от Копа Италия, според съобщенията той ще бъде смятан за идеален профил, който да поеме поста на Олд Трафорд в опит да възстанови победната традиция на Манчестър Юнайтед.