Илария и Джиджи са казали "да". Д'Амико и Буфон увенчаха единадесетгодишния си годеж със сватба, отпразнувана вчера следобед във вила Олива, в Сан Панкрацио, по хълмовете на Лука. Събитието беше повече от обикновена сватба, среща на световете на футбола, шоубизнеса и журналистиката. И нямаше как да е иначе, като се има предвид двойката: един от най-силните вратари в историята, сега шеф на делегацията на националния отбор на Италия, и известната телевизионна журналистка и водеща.

Събитието започна вчера и приключи рано тази сутрен в имението на семейство Буфон във Версилия. Много футболни личности и много представители на Ювентус от близкото минало бяха сред гостите. Като се започне от Би Би Си Бардзали-Бонучи-Киелини, които заедно с Буфон написаха страници от историята на Ювентус, но също и президентът на цикъла от 9 титли Андреа Аниели, бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри и неговият доверен заместник Марко Ландучи. Сред гостите на Джиджи беше и Алесандро Ниста: другар от времето на Парма (когато Буфон дебютира в Серия А, когато е съвсем млад), после треньор и най-вече голям приятел.

Сред тези на Д'Амико, в бяла дантелена рокля с голи рамене, беше и Моника Белучи, придружена от годеника си, американския режисьор Тим Бъртън. Повече от двеста гости, сред които Звонимир Бобан и Бепе Бергоми (бивши играчи и коментатори за Sky Sport), треньорът на Италия Лучано Спалети, президентът на футболната федерация Габриеле Гравина и президентът на Олимпийския комитет Джовани Малаго.