В събота, преди мача между Дженоа и Ювентус, в стаята на VAR на стадион "Луиджи Ферарис" е избухнал пожар. Въпреки че мача стартира по график, технологията VAR може да бъде засегната. Батерия, която е част от системата VAR на "Луиджи Ферарис" в Генуа, изгоря в събота, само няколко часа преди мача от Серия А между Генуа и Ювентус.

Първоначално Telenord съобщи, че мачът може да бъде отменен заради инцидента, но според "Скай Спорт Италия" и "Тутоспорт" мача не е бил застрашен Въпреки това технологията VAR може да бъде засегната, тъй като не е гарантирано, че съдията ще може да гледа повторенията на монитора на терена. Ако системата VAR не бъде поправена навреме, тогава VAR съдиите трябва да описват инцидентите на длъжностното лице на мача, без да предлагат окончателно решение.

Както съобщава ErroriArbitrali в X, двата отбора могат също така да се споразумеят да отложат началото на мача, докато проблемът не бъде решен. Двубоят Дженоа - Ювентус ще се играе при закрити врата след инцидентите между феновете на Рособолу и Сампдория в средата на седмицата, но според информацията днешният пожар не е бил умишлен.