Бразилия повика защитниците на Ювентус Глейсон Бремер и Данило за квалификациите за Световното първенство през 2026 г. срещу Чили и Перу, но остави извън избраните новото попълнение на бианконерите Дъглас Луис. Треньорът Доривал определи списъка си от 23 играчи, които ще пътуват за мачовете срещу Чили на 10 октомври в Сантяго де Чили и в Бразилия срещу Перу на 15 октомври.

В състава има само двама представители на Серия А, като и двамата са защитници на Ювентус - Данило и Бремер. Това само по себе си предизвиква някои изненади, тъй като Данило до голяма степен беше изваден от игра от новия треньор на Старата госпожа Тиаго Мота. 33-годишният футболист е направил само два мача до момента между Серия А и Шампионската лига за общо 38 минути футбол.

⚠️?? La CONVOCATORIA de BRASIL para la Fecha FIFA de Eliminatorias de Octubre.

¿Opiniones? ⁉️ pic.twitter.com/HlQ5zGPuPs

— Ataque Futbolero (@AtaqueFutbolero) September 27, 2024

Друг забележителен факт е отсъствието от групата за Бразилия на Дъглас Луис, който се бори без успех досега в Ювентус след трансфера за 50 млн. евро от Астън Вила. 26-годишният футболист игра в пет мача, но започна само един и бе отчайващо разочарован. Полузащитникът на Аталанта Едерсон също е оставен извън борда.