Мачът от Серия А между Дженоа и Ювентус утре от 19:00 ч. българско време ще се играе пред празни трибуни. Днес официално бе взето решение за наказанието на Грифоните, заради размириците по време на Дерби дела Лантерна. Преди сблъсъка на Генуа срещу Сампдория в сряда вечерта и след него имаше сериозни ексцесии по улиците на града. Мачът за Купата на Италия бе спечелен от Сампдория след изпълнение на дузпи.

Решението идва след жестоките сблъсъци между привърженици на Дженоа и Сампдория преди и след дербито. Вследствие на това бяха извършени няколко ареста, а 38 души бяха ранени, като много от тях бяха полицаи, които се опитваха да разпръснат разгорещените тълпи. Очаква се и Дженоа, и Сампдория да понесат последствията от неприятните сцени след мача за Купата на Италия.

Паоло Кортис, председател на Националната обсерватория за национални спортни събития, предупреди в интервю, публикувано в петък, че мерките срещу Дженоа са били предприети, за да "изпратят сигнал" на други клубове и техните привърженици. Актуализацията означава, че за първи път през този сезон Ювентус и Дженоа ще трябва да играят пред празен стадион в съботния мач от Серия А.

Очаква се дори наказанието да е за два мача без публика за Грифоните, като същото ще се случи и в Серия Б с тима на Сампдория.