Ювентус официално подписа нов договор със Самуел Мбангула, който е продукт на академията на тима, а Карло Пинсолио също се очаква да удължи договора си. Днес следобед бианконерите обявиха, че Мбангула е подписал нов договор, който ще продължи до юни 2028 г.

Това са две допълнителни години към договора, както и значително увеличение на заплатата. 20-годишният футболист беше изненадващ дебютант под ръководството на новия треньор Тиаго Мота в началото на кампанията и дори вкара първия си гол за сезона при победата с 3:0 над Комо. Лявото крило има четири мача за Белгия на ниво до 21 години и премина в Ювентус през септември 2020 г., за да се присъедини към отбора до 17 години. Досега през този сезон той е допринесъл за един гол и три асистенции в четири участия в Серия А.

Междувременно ветеранът вратар Пинсолио също се съгласи да удължи договора си до юни 2026 г. 34-годишният футболист на практика е институция в Ювентус, тъй като преминава през академията им и преминава през многобройни опити под наем, преди да се завърне като трети избор през 2017 г. Настоящият му договор е до края на кампанията.