Според информациите, отказалия се преди няколко седмици от футбола Войчех Шченсни се е съгласил да се върне на терена и да се присъедини към Барселона. Според медиите в Италия това ще донесе на Ювентус 2 млн. евро, ако полския вратар подпише с каталунците. Няколко източника в Испания съобщиха във вторник, че Барселона се е насочила към бившия страж на Ювентус Шченсни, за да замени контузения Марк-Андре тер Стеген, който ще липсва от терена за поне осем месеца.

Шчесни обяви оттеглянето си през август, след като прекрати договора си с Ювентус, но според пресата в Испания, Барселона е убедила бившия полски национал да преразгледа решението си. Испанско издание добавя, че сега Барселона трябва да преговаря с Ювентус, тъй като миналия месец бианконерите добавиха клауза в споразумението със Шченсни, заявявайки, че трябва да получат възнаграждение, ако той си намери нов клуб.

Шченсни прекрати договора си с Ювентус през август, седмици преди да обяви оттеглянето си, така че споразумението с бианконерите все още е валидно. Според Calciomercato.com обаче клаузата позволява на Ювентус да спести 2 млн. евро от договорената с полския вратар през миналия месец компенсация от 4 млн. евро. До края на договора на вратаря с бианконерите, който бе със заплата 6 млн. на сезон имаше още една година.