Перуци, Лупи, Галия, Колер, Жулио Сезар, Алесио, Ройтер, Мароки, Скилачи, Баджо, Казираги. Помните ли този състав на Юве? Беше последният, който успя да завърши 0:0 три пъти поред в Серия А. Беше 1992-ра, Джовани Трапатони беше на пейката, завърнал се след триумфа и рекордите с Интер и катастрофалното приключение на Майфреди на пейката на Ювентус.

Това беше краят на първенство, в което бианконерите финишираха втори, а Милан бе ликувал със скудето седмица по-рано. Сега повече от 32 години по-късно този незавиден рекорд е актуализиран от Тиаго Мота, а Юве не вкара, но и не допусна срещу Рома, Емполи и Наполи. Любопитно е, че това е втори пореден път за треньора, който начело на Болоня между 4-ия и 6-ия кръг през сезон 2023/24 записа 0:0 срещу Верона, Наполи и Монца.

Както винаги зависи от коя страна гледате. Защитата показва стабилност и след двата удара на Наполи е инкасирала общо 7 за 450 минути в Серия А. Юве е единственият отбор в Топ 5 на европейските лиги, който, въпреки че е играл един мач повече от някои съперници, все още не е допуснал гол.

Поглеждайки назад само веднъж, през сезон 2014/15 при дебюта на Алегри тимът не инкасира попадение в първите 5 кръга. Освен това срещу Наполи дойде потвърждение, че Бремер е лидер, Калюлю е надежден без значение дали е на бека или в центъра на защитата, а Савона, преминал с отличие теста „Кварацхелия“, е израснал по-бързо от очакваното.

Въпреки отбелязаните 6 гола офанзивната половина на чашата е (почти) празна. Общият брой изстрели към вратата – 15 в 5 мача, буди тревога. Усещането е, че ако Юве не излезе от безизходицата в рамките на първия половин час, след това става трудно. Тиаго Мота трябва да напълни половината чаша с добра доза енергийна напитка за своите нападатели и халфове. За да не бие незавидния рекорд на Трап срещу Дженоа.

Материал на „Гадзета дело спорт“, превод на "Тема спорт"

* заглавието е на Gol.bg